America: Halloween 2012 (part 2)



Ok kali ni malas nak cakap banyak banyak..
Ala kalau aku tulis bebanyak pon korang bukannya baca kann. Dok sebok skim thru pictures je kaaannnn.

Hahahahahaha

Kepada sesiapa yang dah tengok gambar gambar ni dlm FB saya...sila focus ke .gif ni.

HAHAHAHAHAH AKU TAK BOLEH TAHANN TENGOK NI. Copied from ectopy. 



Anyway, like the previous previous previous year when I was there, we celebrated Halloween at Jimmy's place in Salisbury. About 1 hour journey jugak la ke sana.

Kat situ neighborhood best best sikit. Ramai budak budak. Pastu banyak rumah yang take part.



Inilaahh abe sayaaaa.

Hahah..saikosis kau ni Alia, macam orang tak tau.


Ini abe saya tengah buat pose apa ntah aku pon tak tauuuu.
Nak bersin kot?

hahahahah...




Ini costume abe saya di siang hari.
Tak menakutkan sangat kan? Tapi imagine tengah malam, tengah baring atas katil, then kau pandang ke tingkap...tetiba kau nampak muka ni uolsssss.

Oh this is the mask that we bought kat Party Shop tu.


Ini anak JR dan Anna, Makayla nama dia. Cumil kaaaann. Rasa nak geget geget!

Oh btw, Anna made the whole costumer herself. Very talented kan sheols??


This is Jade. Cucu kepada Melody dan Wayne. Hm, aku tak tau relation dia dengan Don, tapi Melody and Wayne ni aunty and uncle Don.

Muka Jade ni sebijikkk muka mak dia uols.



Nahh muka creepy Don lagi.
Siap posing kepala senget. Ai het betul.



Sesi trick or treatingggg berlakuuuu



Masa ni we were walking from house to house accompanying the kids trick or treating. Diorg keji tau..diorg cakap, I can pull to be a kid, since my height is short, they'll think I'm a kid!

Kurang aja kan. Mementang beta ni hobbit sahaja orangnyaaaa.



If you remmeber (which I doubt) this was the same house yang deco memang beriya 3 years ago. Memang setiap tahun semangat Halloween berkobar kobar.




Image a bit blurry la uols. Sorry.
Tapi dari kanan, yang paling ketot is Nicky, Me, and Christa.

Nicky tu I think baru dlm 9 ke 10 tahun mcm tu. Christa is about 11 ke 12 mcm tu. Tapi tinggi dari aku. Hazab betul bergambar dgn manusia manusia bukan setaraf dengan aku ni. Hahahaha!!

But comel la diorg ni, Nicky, Christa dgn TJ asyik peluk peluk I sebab rinduuuuuu.


Well that's TJ.

Itu pon blurry. Sebab dia tak habis habis cakap "Ally Ally, lets take a picture together" or "Ally Ally, take my picture" so sebab tergapoh gapah, sebab tu la gambar blurryyy


Gambar buntuts. Hahah.

I oso donno how they can pakai seluar pendek mcm tu. Aku masa tu dah menggigil sebab sejukkk uolsss. Segala benda dah kejunngg.. Hahahahahaha



Comel kan binatang bulat tu. Hahah..



Don, mom and dad




Bobby (Don's 2nd brother) and his daughter, Breighlyn



That's mom interviewing a lost kid.

Nak di jadikan cerita, sambil kitaorg tengah jalan jalan dari satu rumah ke satu rumah, tetiba nampak this one kid, duduk kat tangga porch rumah yang tak de lampu (meaning diorg tak participate dlm trick-or-treating ni). Budak tu duduk sensorangg uols!!! dah la rambut blonde, baju/seluar itam. All I could see was his head.

Dah la kecik!

Macam hantu pon ada jugakkkk!

Tapi he shouldn't be left alone la kan, walaupon mak bapak tak join. At least bawak la anak tu masuk. So mom being a mom, terus tanya budak tu mana rumah, and pergi la masuk rumah. Kat sini ramai orang jahat.



Us.
Nampak dagu uolsss.

I didn't want to wear that grey cloth to protect your chin. Sebab I found it hard to breathe.

Don hidung mancung, so hidung dia tarik cloth to kedepan, ada la ruang untuk bernapass...aku niiii...sepenyet penyetnyaaaa, sampai cloth tu melekap kat mulut.

Hahaha...

Tapi tak tahannn, kat tepi mask tu kan ada rambut sikit sikit, rasa rambut tu mcm pubic hair uolssss. Kasar gilaaa. Tak habis habis aku cakap "I have a vagina on my head".

Hahahaha...saikosis.



Sesi Counting and trading candies. Candies candies yg diorg tak suka, di campak ketepi.



That's Ashley and yes she (was) pregnant.

Now dah kluar dah anak dia.



Breighlyn. Comel kaann. Budak ni suka bergambar. Diva gilosss




Sesi merokok, minum dan gelak ketawa. I couldn't stand being outside. Dah la sujukkk, pastu asap rokok kuat.

Pastu kalau diorg cakap pon aku bukannya paham pon. Sebab slanga southern kuat gila. Haha..

Yang tak de slanga pon Summer (mak Jade tu) & Ryan (not in the pic) sebab diorg baru pindah N.C from California, Anna and Don. Yang lain...omaigoddd...hazab nak paham.


Ryan, Summer, TJ, Stephen (Ashley's bf) and Jimmy (Don's 1st bro)



The 4 adik beradik.

Jimmy being the first.
Bobby
Don
Anna

Tapi saya rasa Don saya paling kacak...hikhikhikhik. Tapi maybe saya biased.



Makanan yang ada kat situ.

Urgh. kenot eat. Semua junk food.




That's JR and Makayla



And that's a family portrait!

I love this family!


That's me menyempil kat family portrait Bobby and Kelly kan. Haha..


Itu description mak mertua uolsss. heheheh. Ai sukaaaa



Us
I lappp uu verrriii muchhooo



Nampak gigi jongangggg iolss

hahahaha





And that's Nicky blowing you a goodbye kiss!

Bai!


This entry was posted on Friday, February 1, 2013 and is filed under ,,. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

11 Responses to “America: Halloween 2012 (part 2)”

Aerynisme said...

hi Alia,

nak tanya, senang tak nak masuk US kalau ada cop Iran kat passport?

Haaa im doomed sebab ada conference kat us tapi tak tahu la lepas ke tak?

oshinz said...

setuju. don paling ensem. hehe. so u tak biased pun. kihkih.

Adi Solikin said...

tak u tak bias.
don mmg paling hensem.
dahla his family members semua best.
u can proudly kembang hidung buntuit semua for nailing him.

JELESSSSS!!!!

neesa_jun said...

hahaha..lawak gmbr thn nafas tu...seronok tgk alia hepi d sana.. these pics tell us Don's family sangat mesra n baek...owh....dah kna acknowledge as DIL tu...hehe

Alia said...

@Aerynisme

Based from what I know, kalau ada invitation letter from your company yang cakap you ada conference kat US, there should be no problem kalau nak luluskan you punya visa.

Wait, you dah ada US Visa ke belum?

Alia said...

@oshinz

Wahahahahah u think so too??? I THINK SOOOO!!! hahahahah

Gembira sebab korang cakap Don hensem. Hahahahah

Alia said...

@Adi Solikin

Aku sokaaaa! Tapi kelakar tau, sebab hari tu mak Don ada ter-blurted out yang Don yang paling pandai pilih teman hidup sebab aku ada pelajaran dan datang dari keluarga yang baik baik dibandingkan dengan anak anak mertua yang lain (LOL BM habis!)

Alia said...

@neesa_jun

Yaaa thankyou neesa! Memang family dia baik baik. Berbeza dengan family in laws yang kita slalu tgk dlm tv! Hahahah..

Aerynisme said...

alia..belum apply visa lagi..

anyway im a bit left behind with this arianna case..apa kes dia ni beb?

Syahmi said...

eee... haha bergegar tummy nye

whitelilies island said...

breighlyn tu sgt cumilll!!!

now i know cemana derang smbt halloween.. dah mcm raya je kunjung mengunjung.. hehe

n yes, mmg don plg hensem! sila kembang.. hahaha

Related Posts with Thumbnails