Blogger world is mean

(Luahan hati di teruskan di dalam komen)

I'm so sorry Arianna.

I'm sorry what the readers did to you, I know they can be mean and heartless behind computer screens.

And I'm sorry that I have to write this.

I know you must be sad, depressed, ashamed, furious, or kalau lagi keji, gelak ebil. But I doubt you were made from the fires of hell.

But I'm disappointed. I opened up to you, gave you tips on surviving LDR, supported you....tapi nampaknya I've been duped.

I can't deny it, I read your blog religiously. I enjoyed every story.

But you lead me to believe that your relationship is real.

Nevertheless, I'm not here to join the bandwagon nak kutuk you ke apa. I just want to say, there are still some of us that enjoyed your stories. You are a good writer. Please keep it up. I'll be your first fan!



p/s: If I'm wrong and this is all just a huge misunderstanding, please do enlighten me ya. Kiss kiss

Alia over and out.

This entry was posted on Tuesday, January 29, 2013 and is filed under ,,. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

30 Responses to “Blogger world is mean”

Nur Hafiza Rahsid said...

Hi Alia. Im confius sebenarnya.. Betulakah Arianna itu tak wujud? Sedih T_T. Sy juga baca her blog. Dia antara inspirasi for me untuk jadi lebih baik usaha lebih sikit dalam hidup. O sedih ;(

N.A.A.W said...

wait what happened? T.T

neesa_jun said...

what happened??...alia x wujud??i read her story too..now invited readers ja...

dlu dah penah jadi issue yang dia guna gambar google n claimed it was hers....tapi...i forgive her..as if she need it la kan..haha...sebab i like her writing....

now jadi issue apa plak??adoiii....

neesa_jun said...

sorry..my bad...bukan alia tak wujud..arianna..hehehe...sowi tuan ghumah!

Anonymous said...

what happened? die tak wujud? like seriously? readers cakap apa? i've been busy so taktau banyak benda.

aslina majid said...

Sapa weh? Kenapa? Mengapa? Bagaimana?

Nampak sangat selama ni aku blog ikut suka dan ikut sedap hati sendiri sampai tak amik tau ape pon...

~fiOnAbEE~ said...

wo wo wo..bvlgarigirl tu ke?? :O

Sarah said...

x wujud? but then dia ada bisnes on9 shopping kn?

Alia said...

Hoiii, kaknam fever dalam diri masing masing telah timbull nampaknyaaa! Hahahaha...

A ah, diorg claimed dia tak wujud, I mean the character "Arianna" tu. Malas nak cakap banyak banyak, korang boleh gugel je..sebab diorg dah create satu blog khas utk dia..

Kesian jugak dia sebenarnya..tapi iols rasa tertipuuuu nyahhhh.


neesa_jun, nasebb baiikkk headline news bukan "alia secondsanctuary tidak wujud!!"...maunya aku menaga sakti di depan computer..hihiihi

Alia said...

neesa_jun,

dulu penah kantoi guna gambar gugel ke?? ha. kenapa cheq ketinggalan bas niii. slalunya bab bab gosip ni cheq la orang yang paling kepochii sskaliii

neesa_jun said...

dulu dah penah daaaa...tahun 2009 klu x silap...dia kata tu hotel yg dia n kev stay d brunei..tup2 gmbr hotel kat mana tah..but not brunei..tapi she stand up masa tu cakap if dia berfantasi napa dia tak buat cita bercinta dengan anak menteri..napa nak susah2 bercinta dengan kev..the love is real kononnya...pastu dia start tulis cam besa..tiba2 jadi balik...ades!..btw,i tau ur blog dari blog dia tau..thats good la kan..hehe

Anonymous said...

*tapi macam mana dengan character clara tu?

Anonymous said...

@Anonymous

Clara (Lily) tu anak kandung kpd watak sebenar di belakang ariana

wani said...

amagad?! serius ke ni...lame kot follow die.homaii~

Anonymous said...

what???? oh no....... tekejut sampai tkeluar dari gua, nak menyebok sama. Biar betul arianna tu tak wujud? bab dia study kat KK tu betul ke? tak pernah baca pulak cerita konvo dia. Kevin tu buat master ke phd? lamanya dia menghilang ke luar negara. goshhh why melissa why ..

Anonymous said...

eh chup chup! FB dia Melissa Kev tu still active eh? dah kantoi pun masih nak hidupkan jugak watak Melissa and Kevin? hmm...

cikteddy said...

Guys, Mohon pencerahan tentang apa yg berlaku.. tak faham ni.. gugel tak dpt cari apa pun.. sy dok follow blog dia dari tahun 2008..

Anonymous said...

kalau ini watak yang diadakan, thumbs up untuk gaya penceritaan dia.. I means even dia buat watak khayalan pun, it's interesting to read ...maybe ramai kata tertipu sbb think that it's real kan...

||alis|| said...

tipah tertipu. Arianna was a makcik yg nak lakukan bisnes on9 dia..

byk kali bisnes on9 tp xmenjadi.. so she's end up wujudkan watak Arianna and jhangg! meletop plak tuh. haha.

I wonder how people bleh up to this level. last2 red handed.

xpelah, apapon, janji alia n dondon wujud, miahaha!

FARYN said...

lelaga perut woih.. hahahaa

Alia said...

Kaknam kaknam sekalian,

Ada banyak coincidences yang membuatkan spekulasi ketidakwujudan dia tidah sahih.

Like I mentioned before, I like her writings, macam telenovela cintaa, she's a good writer, boleh tulis mcm novel Twilight (haha, tetiba Twilight kan..keji gila)

tapi a bit frustrated sebab dia tak declare "cerita ini adalah rekaan semata-mata, tidak kena mengena dengan yang hidup atau yang mati"

Selalunya kan dalam movies ada buat declaration tu..it lets people know beforehand what to expect.

Simpati orang bukan untuk di buat main-main.

But whatever it is, I wish her well and good luck. If she decides to re-open her blog or create another blog (maybe kali ni nama diubah ke "LVgirl" ke..mana tau) I'll be her first and biggest fan.

Alia said...

Alis,

Wujudkan watak untuk naikkan business? Macam ala ala maskot je..hahaha..

Anyway, that's genius marketing! Wrong, but genius!

More of a reasons why I should be her biggest fan; she's an evil genius!


Hahaha...Kalau diorg tiba tiba siasat ALIA DAN DON TIDAK WUJUD!! ALIA SEBENARNYA MEREKA WATAK DON! DON SEBENARNYA IALAH BANTAL BUSUK DIA SAHAJA!!


Hahahahahah..tetiba bantal busuk kan..saikosis.

Eh tapi betul la, nama bantal busuk saya Don....hari hari peluk Don masam saya ituuwwwwwwww.

Hahahahahahahaha

violetless said...

napa aku tak pasan niii..

kira dia ni second fida aishah la ni?kantoi gila n then di bukak pekung satu per satu?

jb said...

Alia, why wud u wanna be her 1st and biggest fan after what she had done to her blog readers? like u, like me? like u said la, its ok if she puts there cerita ini adalah rekaan semata2 takde kena mengena dgn yg hidup ataupun yg meninggal dunia. (eh, takboleh jugak sbb cerita tu berkenaan dia dgn anak ppuan dia) at least kita tahu and takla marah sgt. but u know, bein' fooled for nearly 3 yrs, after we put our trust in her, gave her our respect and prayers, supports and all, she balas with lies, deceit and betrayal? last2 close acct, just like that? nope. she at least cud come out and say 'Im Sorry!' tapi mesti sebut mcm Amir RL la,.. bole?

wani ezryl * said...

xpernah baca blog dia, but always heard about her story from my mom. yes, my mom read her blog! dan kalau arianna xwujud, maka what my mom reads tu semua unreal! prolly dia boleh consider untuk tulis novel kalau betul la semua ni rekaan, kan.. haha.

Dayz J said...

What? Is it?
I baru je deal dengan dia pasal online shop dia, lepas tu I ada dapat email pasal ketidakwujudan dia. I message her personally tau tu inform yang ada forum pasal dia tu :'(

funky_D a.k.a Mrs Al said...

owh god cek tertipu jugeksss....oh waddehel.

patut la cerita die macam novel, sbb memang rekaan pun. betul genius la die nih. tapi kalau teruskan cerita novel die tu pun best gak. tapi nape cara die tulis cam budak ek?

tapi cerita alia n don lagi best. hehehe up sikit tuan rumah. dapat hadiah x? 50sen pun jadik la...

Eca Dwinky Asha said...

maybe pernah baca psl dia ne...tpi xthu la.hahaha....kecoh lak ye ada kes mcm ne..wanna read the blog as well.....since everyone says she's a good writer~

Azurin Rahim said...

Honestly though, I tengok the proof pun I'm not sure if she really faked it. Entah2 dia memang taknak guna pic sendiri tak? Yes, stealing orang punya pictures is wrong, but until she comes out and says something, kita tak tau what's really going on.

So I hope she comes out and just reveals the truth.

elise eijal said...

chopppp! arianna mengaku ke? atau ada orang yg mengkantoikan dia? atau apa? mcm mana leh timbul speku ini? urghhhh! ai loike her lovey dovey stori...

Related Posts with Thumbnails