America: Halloween 2012 (LOL Overdue post)

OMG..this has to be the most DELAYED entry in human history EVER!

haha..melampau dramatisss tak??

I kept on wanting to update about this, tapi asyik lupaa. Dan malas sebenarnya. Hahaha..

So here, imma tell you a story about a girl who went to the US to be with her fiance and celebrated Halloween for the second time of her life!

A story about Alia the supermodel!

Kaaaahhhh kaahhhhh kaaaahhh *ketawa tak berlagu*


A day before Halloween
We were supposed to go to SpookyWoods in Kersey Valley, High Point, North Carolina, up north which takes about 2 hours drive kot..ntah lupa. Time tu ada attraction pasal Slender man (that was a very popular phenomenon time tuuu) and J.R wanted to go real bad.

Kersey Valley ni cuma bukak during Halloween je. So setahun sekali je la. Claimed to be the 5th most scariest place in Amerikah. Tapi website mcm ahbeng jinjang. LOL

Rega tiket mahal gilak (for me yg cheapskate ini) I think dlm USD25 per person mcm tu. Since I'm a nice person, I've decided to belanja everybody (there were 4 of us) admission tickets. ($25x4) x 3.1 = RM 310

Gulp.

Tu baru tiket masuk. Tak campur gas lagi. Dah la 2 jam drive woi.

Tapi ni kan mcm experience sekali seumur hidup..idoknye aku nak pergi lagi lepas niiii..aku ni penakut sebenarnya....tengok Jangan Pandang Belakang pon tido dengan surah Yassin. Hahahahahahaha

Sampai skrang adik aku makes fun.

Kurang aja.

So anyway, di pendekkan cerita, we were supposed to be on the road dah patutnya pukul 7pm tu, sebab last admission pukul 9pm ke apa ntah. But biasa la..orang ada anak...lambattttt laaaa mereka mereka yang berkenaan sampaiii di rumah kamii.

Pastu dah sampai, baru nak cari direction.


Masa ni baru nak cari direction. Tengok la DOn tu. Baru nak bukak phone. Eeeeeee

Masa ni dah redhaa, we cannot go to Kersey Valley sebab dah lambat.




Tangkap gambar duluu sebelum bertolakkkk

Bunguks gila. Aku ni pon, tak de la excited sgt nak pegi, I mean I was, tapi rasa berbelah bahagi...sebab kena kluarkan duit RM400 for just 1 night.

Rasa macam tak berbaloi.

HAHAHAHAHAHAH

Kan aku cakap, aku ni cheapskate orangnya!

So last last, tak jadi pegi.


Ni ka Kersey Valley tuuuu


Hahah..macam sia sia je kan korang baca karangan PMR kat atas ni?

Tapi sebab kitaorg dah siap siap bergaya...so we decided to pergi party shop, sebab memang nak beli costumes utk Halloween besok kan.

So on the road we went!

Gila kau...malam tu aku rasa malam yang paling best!

Sebab you know why?
We went to several different places!

First skali, tak ingat pergi mana..I think we went to Party Shop, allll the waaayyy in Concord. You have to remember, kitaorg duduk kat kampung, so by 8pm je memang semua dah sepi.

Plus, the roads/highways memang sunyi, sebab kiri kanan hutan or tanah lapang. Gelap pulak tu.

And masa tu kan kecoh Hurricane Sandy tu.

Yes, our place memang effected, tapi sipi sipi la. Tak de hujan, tapi anginnnnn, macam taufannnnnn uolsss. Pokok goncang goncang. Flags terbang sana sini. (motippp flags terbangg???)

So everybody memang masa tu duduk kat rumah je..tapi kitaorg ni je yg beronggeng yahoo!

Don and I bought some masks to be worn on the next day. I bought a bunch of ridiculous cute stuffs sebab aku rasa benda tu comel. Sebati dengan sanubariii diriku iniiiii....hahahahaha haktuih!

Lepas Party Shop, we went to Walmart. Kat sini aku borong chocolates and candies nak bawak balik Mesia.

Lepas Wally world, we went to Target puloookkk. I LOVE Target. I mean I like Target because of the buyers la..sebab tak de la sekampung customers kat Walmart tu..sebab kat sini harga mcm mahai sikit la.. So you hardly see orang pakai spender kat luar la, tak pakai baju la, tak pakai seluar la, tetek ganyut la..seriously, true story!

Ala macam Mydin dengan Cold Storage la. Mydin untuk org org mcm kitaaa niii, Cold Storage selalunya untuk expats expats. Haa...gitu laa.

So kat Target pon aku borong cokelat jugak.

Yg J.R dgn Don siap pergi kat alley toys, siap main pedang-pedang uols. Tak tahaannnn. Dah memang tak de orang kaannn, diorg conquered the floor. Sampai pekerja pekerja kat situ pon buat tatauu je.

And when I was payinng at the cashier, diorg siap boleh buat lawak bangang lagi.

Sebab I still suck at their coins system kan, ada penny la, quarter la, dime la, aku konpiusss laaa. So when the cashier said "That'll be 21 and a quarter" aku terus haaaaaaa apa kau cakapppp

So I just pulled out all of my coins and told him (the cashier) "Ok, you pick" 

Hahahah...

Budak 2 ekor tu dah gelak.

Don: *says to the cashier* I'm sorry man, she's an Asian and she doesn't know how to do math *Gelak mcm orang gila*
Me: Yeah, that's why I'm here in the US, I've been kicked out from my own country cause I failed math

*cashier, Don, JR, Anna gelak like there's no tomorrow!*

By the time we left Target, it was like 11pm - 12am oredi. And we were so hungry! But tak de restaurant yang bukak lagi. (the town is dead by 9pm)

Yang ada pon fast food.

Ergh.

Oh btw, we don't eat fast food here, sebab tak healthy. Like MEMANG seriously tak healthy. Sebab tu ramai Americans gedempol.

Tapi masa tu tak de choice, so we opted for Pizza Hut. We went specifically branch yang bf's Ashley (if you still remember her, for those who don't, she's Don's niece) works at.

That was my first time meeting the guy. Very....senyap la orangnya. But I noticed he kept on looking at me, wahhh, tak pernah nampak orang Asia berkulit cokelat ke dik??

Tengah tengah tunggu our orders tu, tiba tiba he called my name

"Ally, come here, someone wants to talk to you" sambil kasi gagang phone pizza hut kat aku.

Ohh..rupa nya dia call gf dia (Ash) bagitau yg kitaorg ada kat tempat keja dia nokkss.

After receiving our orders, we went back to Anna and JRs place to watch some The Walking Dead marathon sambil makan pizza.

BEST NIGHT EVER.

We got home around 3am mcm tu.

I'm quoting Don ye "So this is my life; hanging out with my sister and her boyfriend. BEST LIFE EVER WHEEEEE!"

Hahahah...babik tau. He was being sarcastic pastu gelak mcm orang mabok.

Tapi betul la, we were soooo hyped up dlm keta boleh nyanyi nyanyi jerit jerit bagai mcm orang mabok. Padahal diorg tak minum pon.

Excited terlebih.


Ok bai.


HAHAHAHAHAHAHAHHA mcm bangang kan ending mcm ni.

Next entry I'll post about Halloween pulak yee! Sabooo sabooo..perut saya sakit ni. Nak berak.

This entry was posted on Thursday, January 31, 2013 and is filed under ,,,,,. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

4 Responses to “America: Halloween 2012 (LOL Overdue post)”

aslina majid said...

Alaaa tak jadik pegi? Kalo tak, bleh gak tau ape citer masuk haunted house tuh... Wey brapa banyak haunted house paling scary kat us sampai yg korg tak jadi pegi ni jatuh ke tangga ke-5... Sebab satu lagi yg aku tau 13th floor san antonio... Mmg teringin abes la nk pegi, tapi xtau la bile dpt peginye :P

funky_D a.k.a Mrs Al said...

omg dah lama giler x baca ending alia nak berak. hahahahah gelak guling2

fISZ said...

Don: *says to the cashier* I'm sorry man, she's an Asian and she doesn't know how to do math *Gelak mcm orang gila*
JR: She still needs us white people to count for her *gelak mcm orang gila*
Me: Yeah, that's why I'm here in the US, I've been kicked out from my own country cause I failed math

Alia, sarcastic tau jr tu

LolliPop duDe said...

Haha! Part dekat cashier tu paling lawak!

Related Posts with Thumbnails