Sunday, April 25, 2010

Hey tak suka lah.

Aku betul betul rimas orang yang jenis kalau nak mintak tolong baru nak menggedik gedik menyempil. Baru lah sat sat tu jugak nak tanya khabar, nak kasi kuih, nak kipas kipas bontot.

Nampak sangat kau cuma nak mempergunakan aku.

Aku ni bukanlah jenis yg sombong (eh, tak sombong ke?), tho I'll make the time to help you selagi aku mampu, tapi kalau tahap yang suruh aku baca satu buku thesis then give you my feedback what the crapppppp.

Apa kau ingat my life revolves around you and I should stop everything just because kau tetiba muncul balik dlm hidup aku and mintak pertolongan aku??

Sorry lah beb.

I mean aku boleh tolong, tapi pls consider my predicament jugak boleh? Aku pon ada kerja jugak, banyak lagi tu. So kalau kau nak suruh aku tolong kau, fikir fikir lah pasal aku jugak.

Then satu lagi, kalau aku tak reply tu, maknanya aku busy gilaaaaaa ataupon aku memang tanak tolong kau (har har har), so tak payah lah susah susah nak buzz aku mcm orang gila. Dah lah selama ni tak pernahnya kau nak buzz aku tanya khabar, tapi bila kau dah susah mcm ni, baru lah terkial kial.

Rimas!

5 comments:

  1. so called, friends for benefit. benci golongan ini.

    ReplyDelete
  2. it happens to me too.
    T______T

    ReplyDelete
  3. ahhh..memang selalu je ada orang macam ni. time senang jangan kata nak tegur..nak miss call pon takkan ada. tapi, bila time susah, 3 minit sekali sms mintak tolong. eeeee... geram lah. selalunya saya tak tolong. hwuahhaha.. biarlah.

    ReplyDelete
  4. biasalah tu.kl dah mmg jenis ambil kesempatan,dia tak fikir org lain dah

    ReplyDelete
  5. Sad, but that happens with people - a lot just seek you out when they want something.

    Hang in there. :)

    ReplyDelete


-------------------------------------------------
Thanks! Here's a cookie. :)
-------------------------------------------------