Archive for May 2009

Ath, this is for u!

3 Comments »




WAHAHAHAHAHAHA

Eh, eh, agaknya, mmg la kot, aku ni ada keturunan omputehss. Betul la tuu!! Jangan jeles uuuu!! I very the omputeh okkkkkkkkkkkk..HAHAHAHAHA

Sila bagi penampo sket

Tapi...apasal tetiba ada Zac Hanson??? AKu ni separa lelaki ke????!!! OH TIDAKKKKKK

YA

2 Comments »

SYEBI BURN TELAH MELAKUKAN SATU AKTIVITI YANG TAK BEST HAHAHA


1. Apa perasaan sekarang?
SAKET GUSI. SAKET GUSI. MESTI SEBAB MAKAN KEK TADI. AAAAAAHHHH


2. Saya nak makan
BBQ PORK TENDERLOIN. HBAHAHAHAHAAHAHAHAHAH. GILA KEJI.

SORI SAYA TENGAH TENGOK FOOD NETWORK AND DIAORG TENGAH GRILL PORK TENDERLOIN.


3. Saya tak suka
BILA GUSI SAKET. RASA NAK BAGI PENAMPOO KAT SEMUA ORANG JE. SIAPLAH DON NANTI *CRACKS KNUCKLES DENGAN MUKA EVIL*


4. Impian saya
SUPAYA GUSI SAYA TIDAK SAKET LAGI. BOLEY? SUSAH SANGAT KE HAAAAAAAA


5. Haiwan yang saya tidak suka
TIKUS, BUGS, SEMUT, NYAMUK, LIPAS, KATAK, EH BANYAKNYA.


6. Saya Harapkan
SAKET GUSI NI BOLEH HILANG DENGAN SEKELIP MATA SAHAJA. *POOF!*

7. Jika boleh di putarkan masa..
SAYA TIDAK AKAN JADI PELAHAP, SO MAYBE SAYA TIDAK AKAN MENJADI GEMOK SEPERTI SEKARANG. HAAA, BEST KAN WISH MACAM TU?

8. Saya pada 10 tahun akan datang...


ALIA 10 TAHUN AKAN DATANG.

HAHAHAHAHA APA KES TIBA-TIBA JADI SUPERMODEL..TAK LOGIK LANGSUNG SEBAB MANA BOLEH JADI CAUCASIAN...(TAPI JADI SUPERMODEL ADALAH LOGIK, HAHAHA)

9. Handfon saya adalah sebuah...
PIECE OF SHEIT!

HAHA OK OK, ADALAH BERWARNA HITAM.

OMAIGOD, I WANT TO EAT LOBSTER.

EH, TETIBA KLUAR TOPIK. HAHA. SAH-SAH MEMANG DASAR PELAHAP, BARU JE TADI BERANGAN NAK JADI SUPERMODEL


11. Saya pernah bercinta sebanyak....
NTAH, ADA LAH DUA TIGA KALI KOT. DULU SAYA AMAT HODOH, TAK DE ORANG NAK SAYA......CHEY, AKU CAKAP NI MCM SEKARANG DAH LAWA LA YER..HAHAHAHA!


12. Saya suka pada...
DON? HAHAHAHAHAHAA YUK YUK SILA MUNTAH


13. Kawan-kawan saya...
TAK BEST!!

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAH U KNOW I LAP U GAIS!!


14. Pernah dikhianati?
PERNAH. KOT. NTAH, NASIB BAIK TAK INGAT. ANYWAY, KIL KILL DIE DIE!!!


15. Apa yang anda hendak lakukan terhadap orang yang mengkhianati anda?
KILL KILL DIE DIE!!



HAHAHAHAHAHA MMG AKU SENGAJA TULIS DENGAN CAPS LOCK UNTUK MENUNJUKKAN AKU TENGAH JERIT NI, SEBAB SAKIT GUSI.

ARGHHHHHHHHHHHHHHHHHH

Yum yum

7 Comments »

Adik sakit perot lah hari nii (apakah tetiba nak panggil diri sendiri adik, gila gedikkkk, sila bagi penampooo sattt hahaha) rasa perot prot prot prot. jhahahaha ni bunyi kentut dalam perut...apa korang tak pernah ke?

Lately weather macam gampuaannggg hokey, sakit hati makk (kejap adik, kejap mak...schitzoprenic kahh aku ni). Hujan je senantiasa, hari hari hujan, macam mana ibu gajah ni nak mandi pool?? Agaknya sebab tu sakit perot kot..sebab tak kluar mana-mana so ended up with makan jee.

Speaking of makanannnn, wah, terus semangat aku ni, haha, nampak sangat pelahap. Here are some pictures of makanan....oklah, bukan makanan, tapi chef yang memasak...


Suka aku kan bila ada orang masakkan! (eh, bukan selama ni mmg ada orang masakkan keee)


Menu hari ini: Chappati dengan potato dip. Haa, kempunan makanan Malaysiaa nook. Nasib baik mak aku ada packed kan chappati beku hari tuu. And Don ni memang suka betul chappati with potato dip, so he made the dip, alkisahnya haku mmg ngak reti nok nak buat dip tu mcm mana.


Tengok lah tu, bersungguh-sungguh dia buat dip tu haa. Potato dia rebus dengan kari powder..jadilah kari kentang..hahah! Ok lah, apparently masa dia baru-baru balik dari Malaysia hari tu, he's been making chappati dgn dip ini sendirian. Ni kira dia nak tunjuk bakat lahh haha


Oh, selain chappati, Don juga merupakan chef hari ini untuk mem-bake chocolate cake. Yippe! Aku sokaaa! Aku sokaaa! Bau dapur tu membuatkan aku poningg nokk, ye la, bau kari + cokolat. Agaknya bau tu kuat sangat sampai mak Don pon terbangun dari her nap. Teruih la aku kasi satu pinggan chappati + dip. Cepat-cepat aku bagitau kalau tak sedap, sila salahkan Don..hahahaaaaa.

Lawak gilaaa hokeey, masa kat meja makan tu, mak dia boleh lagi tunggu kitaorg terjah dulu..siap cakap "I'm just waiting for you guys to take a bite..because I don't know how to eat this" hahahahaha lawaakkkkk!



Selain menjadi chef, dia juga meropakan dishwasher bergerak..hahahah. best kan dapat buli orang macam ni? Kalo kat rumah sendiri..alamat aku lah yang kena buat semua niiii


Dimanakah tuan puteri kau tanya?











Bergembira di patio sambil meng-cam whoring!


Thumbs up sebab aku mempunyai bank + chef + dishwasher bergerak sendiri

hahahahahahahaha

Ok lah, saya mau makan kek! Bai!

Window

14 Comments »

This Saturday ada party..and I'm terketar-ketar sebab mesti aku kena senyum meleret dan kena bermingle-mingle around. The party's gonna last for the whole day pulak tu, matiler kena tolong kemas rumah. Kan best kalau ada robot pengemas rumah ataupon maid? Eh, apa tetiba mengarut.

Anywayyyy, as I'm typing this, aku tengah mengomel-ngomel to Don sebab aku kan Queen of Rantings kannnnnnnn (eh, bukan ranting dahan), mesti lah ada je yang tak kena. Haha. Ok lah, it's not his fault yang laptop ini bermasalah and that made me had to put it on the table instead of on the carpet yang selama ini aku letak...ok wait, it's his laptop so aku akan tetap blame it on him!

Ha! Amik kau!

So anyway, since I can't put it on the floor anymore, terpaksalah aku move to the proper desk and terpaksalah jugak aku berjauhan dengan tingkap kesayanganku ituuwwww. Ok so the desk is beside a tingkap, tapi tingkap ini tak boleh bukak!!! Benci tau! Nama je tingkap banyak, tapi satu je boleh bukak!!! Ntah kenapa tingkap-tingkap lain tu stuck, tak tau lah!!


The complete workdesk..dengan my painting stuff, talipon tengah charging, sebelah tingkap yang amat shitty sebab tak boleh bukak.


Tak suka tau, sebab tak der fresh air masuk!! Ada ke Don suruh aku hidu pokok tu untuk udara segar (cakap sambil ketawa)??!



This is my favorite window!!!!! Tengok tu, tingkap boleh bukak. Tak cukup dengan fresh air masuk? bawah tu ada ventilation system lagi! Syiokkkkk tauuu!

Eh, cacat gila aku ni, satu entry ni cakap pasal tingkap...saiko gila!! Hahahaha, nampak sangat lah memang tak der cerita, cerita pasal tingkap pon jadi la kann!!

Berita terkini! Chey, macam berita tv 3 tak?

7 Comments »



I'm still shocked. Uncle dah re-nikahhhhh Thursday hari tu and no one told me until I called home today!

I mean I can understand lah cause I'm far far from home, tapi even my sister yang kat Universitanggg tu pon ngak tau. Apa niiii tergempar sangat kaahhh.

Haha.

Ayahhhh, if you're reading thissss congratulationssssssssssssss i lap u!

Hectic Saturday

1 Comment »

Ashley (Don's 15 year old niece) came over and spent the night yesterday. We were supposed to swim, tapi hari adalah busy macam orang gila sebab pergi shopping tak tentu hala and malam pulak sejuk macam celaka.

But syiok gila ok having her aroundd. She could just pull a cute face to Mommy Miller and say "You know I love you mawmaw...." blink a couple of times...and mak Don would be like "I love you too honey..what do you waaaaannntt.." Hahah best ok! We used her the whole day semalam! Haha pergi Walmart, pegi Subway, pergi Video store, pergi Carolina Mall..hahaha syioookk!


Camera gegar sebab Don ialah sakai (apa kaitan? haha tak der kaitan, saja mau panggil dia sakai)


Part of downtown Kannapolis. I should stop kat Dale's statue to tangkap gambar when Mommy miller offered..tapi mana ada kelassss nak tangkap gambar kat tepi jalan mekkk. Malu ai. Hahaha, ni gmbar semua taken dalam kereta.


Same thing. Itu church yang ke berapa ratus ntah aku tak tau. Banyak gila churches ok.


Mommy Miller with Ashley on the way to Salisbury.

Masa kat Carolina Mall, aku kena tahan nafsu siooottt. Best gila baju baju lagi banyakk dan murah sebab Memorial Day sale kann. Benci tauuu. Don was like "Which store do you want to shoppppp"..dengan muka seposen sebab dia tau aku akan membelanjakan duit dia lagi. Hahah. Seriously! Semenjak datang sini, seposen pon aku tak keluarkan dari my purse. best kan ada bank bergerak macam ni? Hahaha!

Anywya, I ended up with nothing lah, kesian lah asyik kena belanja je..nak belanja dia tak mampu..sebab he's into games..and sini mana ada pirated games okkkkkkkkk, satu game harga $60.

I got to see the rest of the kids too (Don's nieces and nephews) today. They're just sooo adorableeeeee. Kept on hugging me. Tatau la whether they see me as a bantal bergerak ke memang diorg suka peluk..tapi lantak laaa, they're soooo cuteeee. Logan was sleeping when we came over. taperrrr, nanti masa party, they'll come over and akan ku gomol gomol si kenit ituwwww. Eh, bunyik macam pedophile bersiri.

Today's Melody birthday jugakk. Banyak kan events hari ni? We went to Chilli's to celebrate it. Kenkononnya diorg nak grilling fish kat backyard, tapi naseb baik hujannn..(sebab aku nak keluarrr lahh!)



Melody getting drunk. I think..heck, aku tak boleh differentiate when she's drunk or when she's not. Hahah. Itu glass yang ke 3 kot. She was spitting sexual innuendos all the way. Lawak gila hokeeyyyy. Sakit perot aku gelakkk! Tengok lah tu, siap thumbs up sebab nak tunjuk yang minuman dia best. Haha


Wayne (Melody's husband) getting drunk too. Hahaha. Dia tu saja je pegang minuman tu sebab nak masuk dalam gambar. Suka tau diorg ni. Oh Wayne is Don's dad's brother..Don's uncle lah. Blood related.


The parents. Tengok tu ayah Don nak jugak masuk quorom kenkonon pegang liqour..padahal tu iced tea ok. Hahaha


Alia dan si monyet (eh suka hati je kan aku panggil dia sakai, monyet haha). Monyet ni pon sama ok. Tu bukan liquor, it was Blackberry iced tea. Sedaap hokeeyyy, rasa ribena blackcurrent campur teh. Haha. Dan seperti biasa, mukaku adalah comot. Sila fokus kepada perempuan berbaju putih belakang itu. Hahaaa

Oh hari ni jugak I played pool @ Wayne/Melody's basement! Haha first time main, tak pandai lah. Don gelak saja sebab aku kan ketot, so memang tak sampai badan nak tunduk tunduk suma tu. Ok lah, part of it sebab tayteks saya gorgeous ok. Hahahaha. Anyway, all the Millers (except Donnie) are there right now, playing pool. Diorang ajak, tapi saya adalah penat dan mahu berak.

Ok lah. Bai. Nak berak.

Friday dah ke??

5 Comments »

omaigod, screw the pool, gimme spring back!!!

Panas ok. Aku datang jauh-jauh bukan nak merasa peluh atas kulit, I want senowww! (boleh tak mintak snow time time mcm ni?haha) I mean I thought kalau cuaca panas...boley la aku terjun dalam pool yang tersergam indah tu..tapi bila aku celup kaki on a very very hot day pon macam masuk kaki dalam freezer. Apakah??? Cuaca punyalah panas kat luar air, tapi dalam air...beku ok!!

Benci!

On ni nak kasi tau...we're going to Lake Normannnnn! yaaayyy! Aku pon tak tau macam mana rupa Lake Norman ni..tapi diorg cakap we're going to rent a boat dan bersantai dan memancing untuk mendapatkan sunburn....

Ha? me? sunburn? Sejak bila aku yang berkulit coklat ni boleh dapat sunburn? Matiler panas gila kalau aku balik mesia bertambah hitam, sila salahkan Don..haha tetiba nak salahkan orang yang separa bersalah ituww.

This weekend keluarga Miller ini ada buat parti sempena Memorial Day. Matiler aku kena prektis senyum ni..nanti adanya cramp mulut.

Oh hari ni kami nak ke Carolina Mall..yay! Nak beli boots..apa jadah aku nak beli boots time time hangat macam niiii mekkkk

Semalam, masa aku, Don dan mak dia dalam opis tengah berborak, aku ternampak gambar aku atas meja kerja mak dia..apakah tetiba ada gambar aku atas meja opis mommy nii (chey, mommy ok, glemerrr). Sambil aku beborak, sambil dekat kepala aku kat meja tu, nak make sure...takkan tetiba nak jerit jerit tunjuk "is dat mee?????", kot kot pelanduk dua serupa ke...mana tau kaaannnn. Then agaknya mak dia perasan kepala aku yang semakin dekat dengan kepala dia (hahaha description ntah apa-apa) dia tanya...


Mak Don: What's up honey??
Me: Is that a picture of me???? *sambil menjuihkan mulut ke gambar*
Mak Don: Yessss sweetiee! That's you!
Don: *menyampok* Yea and she put your picture infront of her son (bermaksud aku lagi disayangi oleh mak dia dari anak dia sendiri, bhahahahah)



Hahahahahah betui ahhh, gambar aku merata-rata kat rumah diorg nii. Bangga kejap. Kat bilik Don dah semestinya lah kan, tapi aku heran tu, kat dapur pon ada, kat opis mak dia pon ada!! AKu ni doter in law kesayangan ke?? haha ayat berani matiii

Anyway, setelah bontotku pulang ke tanah, baru aku sedar yang gambar Don gambar masa dia kecikkk. Alahai comei nyeeeee. Dan dan aku cakap

Me: Awww is that Donnie?? He WAS sooo cuteeee (aku guna past tense, haha saja mau meng-dramatik-kan suasana) I wish I could see more pictures of him!
Mak Don: OHHHHHH!!!! COME COME I HAVE A LOT OF ALBUMS TO SHOW U!!! *eksaited gila babeng okkkkkkkkkkk*


Hahahaha dan mulalah expedisi mengeluarkan album lama..banyak okkk. Dan dan tu jugak lah bapak dia datang kat kitaorg and Melody datang pulakkkk. Best gila okkk, diorg tunjuk gambar gambar lama!! Seronoksss! Macam satu keluarga bonding hokeyyyy. Don masa kecik comei gilaaaaa okkk, dengan rambut blonde diaaa, ohh rasa mau gegett.

Mak dia siap boleh cakap.."oh you see that girl? She was Don's first girlfriend! and they were only 6! The girl kept following him around!"

Aahahaha umur 6 tahun pon dah ada awek ke?? Dasar jantan! Hahahah eh tak lah, aku tak jeles.

Dan dan tu jugak lah Don menyampuk "Yeah..it seems that women can't get their eyes off me"...

...dan telah disiku oleh Alia. Haha what?

Ok lah ye, enough typing, kaki aku pon dah cramp ni, silalah menengok gambar ya! Tapi gambar tunggang langgang..ada gambar kelmarin, ada gambar semalam..


on the patio, Don menunjuk kerajinan..padahal he was messing with the thing..


Sami buddha sesat.


Nak jalan around the block pon nak bergaya kaaa. Eh, bergaya ke ni??


Masa tu panas gilaaaaa hokeeyyyyy! Matahari memancar-mancar!


After the walk, kami terus di picked up oleh ibundaa Don dan terus ke groceries store. Ni saja tangkap gambar sebab aku masih pelik tengok traffic lights diorang tergantung atas wayar. Kalaulah wayar tu putus jatuh atas kereta orang.....wahh, daya imaginasi tinggi ok.


Ni gambar semalam when the family was lepaking in the backyard. Tapi si Don ni telah membaling kasut ku dalam pool, sebab aku kutuk dia kot. Haha tka ingat apa aku cakap, but I made him get it back laah. Oh itu gambar bapak Don kat belakang tu untuk korang, silalah tatapi dengan teliti ok. Hahhahahahaha, eh yuks!

Ass

7 Comments »

Haha macam bangang tauuuu, yesterday we went to Lowe's because the parents wanted to get something for the pool. So masa dalam kereta, I don't remember lah how the topic got into us women love mengambil gambar. Tetiba si ayah Don cakap:


Bapak Don: Ally took a picture of me when I was fixing the window yesterday...
Mak Don: Oh really? Well that's what we do! We like to take pictures of every little moments of our lives! Right Ally?? *she and I memang satu team okkk, girl powaaaa hahah*
Me: RIGHT!
Bapak Don: Naaa..I think she did it cause she wanted to take a picture of my bum.

HAhahahah !!!

ADA KAA?!?!?

Masa tu aku dok teringat kat korang yang cakap pasal betapa hotnya rupa bapak Don dari belakang. Ngeri ok tetiba pikir macam tu. Hahahaha

Time tu Don dah gelak terkekek-kekek, rasa mau cekik dia boley?

*sigh*

10 Comments »

Macam mana aku nak diet kalau hari-hari aku di surprise kan macam ni......



*tisu tandas pon boleh la ye nokkkk?*

Selingan romatik

6 Comments »

I booted up the laptop (nama pon internet geek kan, laptop dan Alia tidak boleh berpisahhh!) and I was shocked....





*sila click for a larger view*. But you know the overall bentuk lah kann..It's a heart-shaped notes!

Romantisssssssss *cair* ahahah!

Hari tu he letak cookie with a note of lukisan heart on top of it. Tapi aku lupa nak tangkap gambar sebab lapar sangat, perasaan gelojoh aku telah membunuh perasaan romantika aku. Hahaha! Dasar pelahap kan?

Selamat petang!

9 Comments »

Ok, hari ni, sejuk bangattt. Tapi aku masih heran, orang-orang kat sini siap boleh pakai seluar pendek, baju sleevesless ok, aku dah siap dengan jacket, jeans, stokin lagi, tinggal sarung tangan je tak pakai lagi. Haha.

Mommy Miller (chey, panggilan manja nii) ajak pegi Dylan (her grandson/Don's nephew) punya concert, tapi aku tak jadi pergi lah, sebab nak buat apa pegi sekolah dia then tengok diorg berchorus-chorus huhhhhh.

So instead of going there, we (me, Don and bapak Don) have a better plan....


....percubaan untuk membuka tingkap bilik yang selama ini tak boleh bukak.

..sambil aku lounging around menengok TV. Hahahahaha

Ok lah, I helped too ok. But apakah daya seorang perempuan (ahahaha ayat tak boleh blahh okk!)

Anyway, we managed to bukak one tingkap...out of three. Tapi satu pon satu lahhh.. Happiness gila babenggg okkk, dapat angin masuk bilik, fresh aiirrr. Kalau kat Malaysia...err, memang tingkap aku senantiasa tertutup, sebab angin panas, tak suka (hahah gedik tak? macam perasan bagus aku ni).

Not that I'm complaining lah kan..memang aku gembira dapat bukak tingkap ni, angin syiokkkkk, and kat tingkap ni ada jaring-jaring, so bugs tak dapat masuk..tapi....neighbour depan rumah suka mow the lawnnn lah pulaaaaaaaaaaaaaaaaaaakkk. Agak bisinggg.

Eh, banyak songeh, orang dah bukakkan tu sudah lah.

Anywayysssssss, good news, Mommy Miller sudah buat tempahan dan planning untuk pegi ke Carowindssssssssssss! Yippeeeee! Silalah dengki ya. Dan kami ada ke pantai jugakkk, tapi aku tak ingat nama pantai tu. Tak kisah la yer mekkkk. Dan kami definitely akan ke Las Vegas. Silalah dengki lagi yaaa.

*nari gendut-gendut*

-------

I've had a chat with my parents this morning..I kenot help it lahhhh, kelakar lah cara diorg typeee, amat baku hokeeyyy!


Apak: OK sini dah pukul 10.15 mlm anyway give regards Apak kepada keluarga Don terutama kepada don's father. Itu saja Apak nak cakapkan buat masa ini.


Hahah macam buat karangan BM kat sekolah! Hahaha sorri mak, sorri apakk! I lap u both!

Oh, hari tu Nanie, kau tanya kenapa aku suka end my entry with "I want to berak" kan? THis is why...

Mak: mak nak berak lah.kena sign off.alia selalu on at what time?


HAHAHAHAHAHAH! I guess it runs in the family?

Sunday Evening

3 Comments »

It's 5:33pm oredy and I'm still stuck dalam rumah. Selalunya time-time macam ni, hatiku dah berlonjak-lonjak berkata mahu keluar. But it's sooooo chilly outsideee, makin malas mau keluar. Sejuk lah dodol. Kenapa tak panas-panas lagi ni haaaa??

EH saiko betui aku ni, kalau panas sangat merengek, kalau sejuk pon merengek ke??

I noticed kan, langit kat sini agak tinggi compared to langit back home. It might be the atmostphere changes. Ke sebab aku sangat pendek kalau nak bandingkan dengan org-org di sini?

Speaking of orang-orang di sini, aku rasa kurusss hokeeeey. Hahaha betui ah, aku rasa I'm a little midget. Semua orang di sini badan....omaigawddddd, 3 kali ganda badan aku. Boleh lah aku feeling kurus-kurus sikit. You should see their meal portion, gila lah. Aku ingat aku je kuat makan..tapi aku tak boleh tanding lah dengan kuasa pelahap diorgggg.

Tunduk beb, tunduk.

Sebab tu it is a shopping heaven untuk manusia yang segempal ibu gajah di tanah airnya sahaja mcam aku ni.

Asians are so small lah, sori, ai tak minat asians. ai suka benda besar-besar.

HAHAHAHAHAHAHAHAHA!@&*(#

OK bai.

//Ok edited: I just had to drag Don out of the house sebab aku masih jakun dengan weather sejuk sejuk ni. This HOT lady (hot...geddit? hot as in lawaaa, hahahaha!) loves cold wind so much!


The wind was blowing dengan nyamannya. I dunno what people are doing, tak der orang pon aku tengok jenjalan...mereka merempat dalam rumah kot sebab cuaca sejuk..haha aku je yg jakun nak jalanjalan walaupon weather macam bunguk.


Muka tak mandi. Sejuk lah, mcm mana nak mandi! (alasan)


Ish, serabai gila perempuan ni. Seperti biasa, sila fokus ke atas jalan tar kat belakang itu. Haha


A snippet of the shitty part. Gila betul diorg ni, buat rumah betul betul bawah cable line. Bayangkan kalau hurricane Kartini (adik beradik Katrina) datang...

Perjalanan muhibbah

5 Comments »

OMG the pool looks great today! Rasa macam nak terjun je. Tapi apakah motif tetiba terjun sambil pakai baju tidur kann. Lagipon the weather is still a bit chilly (duh, mmg lah, skrang baru pukul brapa dik nonnnnnnn). But hey, the day was a little warm yesterday, ada macam ala-ala Malaysia pulak. Boley tak aku mengadu kat Don cakap aku tanak panas macam tu? Nak panas light-light gituuuuwww. Haaa gedik gilosss kannnnn

Semalam kenkonon nak jalan kaki pegi downtown, nama pon touristttt kannn, mesti lah mau terjah semuaaaa. Tapi disebabkan it was panasssssss, we just ended up walking around the neighborhood sajaaa.

Lawak okk, while we were walking, kalau nampak rumah yang penuh orang, bermusic kuat saja, mesti itu keluarga hitam atau Mexican. Hahaha. Dia punya neighborhood macam pelik sikit, kalau jalan depan sikit, the scenery changes and you're in a shitty part. Patchy grass, shitty looking houses. Seriously. There's actually a border that you can actually SEE where it changes, from shit, to a gorgeous neighborhood.


You see the white house on the right? That's the mark of the shitty/nice area. Kalau jalan depan lagi, terus macam berada di alam gelap (gelap..geddit? org hitam? hahahaha eh, racist nya akuuu tak sedar badan tu coklattt, ptuih!)


The woods area. Jalan ni menakutkan haku hokeyy. Dah la tak der lampu jalan, then hutan belantara kiri-kanan (only for a short distance lah), tp aku selalu dok bayang kalau tertiba ada beruang kluar dari hutan tuu hahahaha. Ok lah, tak logik ada beruang.


Rumah Millers pandangan hadapan. Seronok kan tengok rumput tu, rasa nak guling-guling


Mata stim. Hahahah. Sila abaikan muka kaki gajahku itu. Tak der maknanya kau nak fokus kat situ. Sila fokus kat jalan tar belakang itu (apakah motip??? hahaah)


Don sudah sedar akan mata cemeynya tadi, so dia membetulkan posisi, tapi aku ni, bila nak sedar muka sebesar tempayan nii??!?!


Jalan ke rumah mereka. Kat sebelah tu ada rumah baru renovation, ada ke Don boleh cakap kat aku "make sure you can't see the portable toilet in the picture!". Apakah kes aku nak tangkap gambar tandas angkuttt haaaaaa. Imma professional photographer hokeeeey (biarkanlah aku ni di selubung oleh perasaan perasan ku iniii)

Oh lupa nak kasi tau, sebelum tu, we went to Home Depot untuk mencari that stupid adapter. Macam bangeng jugak lah, tak jumpaaaaa. Macam rugi tenaga je pegi sana, tp naseb baik mak Don beli chlorine untuk pool jugak. So we went to Radio Shack instead. Alhamdulillah lah adaaaaa benda cenonet ituuu. The salesman itu sangat kelakarrr hokeeyy. When i told 'em Miller about how funny he is, diorg boleh cakap "it's because of you're so cute!!". hahah ok lah, ni saja aku type semata-mata nak kasitau korang yang aku kena puji..hahahaha


On the wayyyy pegi Home Depot. Boleh tak ada satu masa tu bapak Don siap called the mother semata-mata nak cakap kat Don yang he should let me sit in front..chivalry lah. Ha tu diaa, memang mengajar anak betui betui okkk. Tapi apanyaa,mmg aku suka duduk belakang..rasa macam royaltyyy..Hahahahahahaha


Puteri duduk di belakang sambil menangkap gambar sesuka hati. Muka masam gilaaa....



Tapi tidak semasam muka iniiiiii. Hahaha huduh betui gambar ni, tapi padanlah muka, berkali kali aku suruh senyum, tanakk. Haaa amik kauuu


Mommy Miller bersuka ria meng-drive kami ke sini sana. Hahah ok lah, itu aku sesaja reka sendiri. Kadang kadang kesian lah nak suruh dia drive, apalah DOn ni. Sila amik lesen memandu boleh???


That's because I cannot driveeeee hereee, silalah lihat, driver seat ialah di sebelah kiri. Amat kekok ok.

Ok lah, sampai di sini sahaja lembaran sayaa (bahasa apa nii?). Saya minta diri dahuluuuu. hahahaha. Cerita aku kali ni tunggang langgang sikit. Lantak kau la yer mekkkkkk

Saturday morning in North Carolina

5 Comments »

Perot aku ni nak kena terajang ke apa haaaa, pagi-pagi mesti sakit perot nak berak, then bila dah duduk, mesti tak bleh berak. Macam acah-acah je nak kluar tanak, apa kau ingat aku suka ke pegi bilik air setiap masa???

Eh pagi-pagi dah emo kan. Nampak sangat mood agak berpetir-petir hari ni.

I'm watching Mrs. Doubtfire now. Sangat kelakarssss hokeeyyy. Dah lama gila tak tengok. Last time tengok pon masa kecik, itu pon tak paham apa dialog, sebab kepahaman inggeris masa dulu amatlah terukkkk.

I not know how to sepik laike engglish.

Macam biatccchh Miranda (the mother) dalam movie niii baru aku tauuuu.

OMG it's Saturday today! Aku macam dah lost track of time *kes berlagak gilaaa ni hahahaha* We're having a family dinner tonight and we're inviting Wayne and Melody. Kelakar gila Melody and her sexual innuendo when she's tipsy/drunk. Ok lah, even when she's not drunk, she's still funny! Wayne pulak suka menunjukkan aku his workshop and sometimes aku menganggap samada aku ni rupa lelaki ke, sebab apakah kes nak tunjuk machines besar-besar, can he not see my taytekss besar ini?? haahaaaaa

I'm so glad that they welcome me into the familylahhh. Even Don said that his dad is more talkative ever since i came. Hehe.

The Millers are going to have a makan-makan party for Memorial Day, looks like I'm gonna see more of 'em Millers lah nanti yaaa. Aku macam malu-malu lagi mau tangkap gambar of them, nanti lah, bila bontot ai dah panas-panas selesa with them. Hahaaaa

We went to Walmart (they call it Wally World, hahaha budus gila) untuk beli international adapter. Apparently the one that I brought along tak boleh guna, sebab tak stable. Macam haraaam saja. Macam mana aku nak charge my thingss?!?! *emo*

Tapi sebaik sahaja we got there, mata aku mula lah menjadi kabur-kabur sebab emosi sopping sudah melanda. Haha.

So instead of buying the adapter (ok lah, we couldn't find it, maybe hari ni or tomorrow nak pegi tempat lain) I bought these!!....ok lah, Don bought these for me. haha



Cermin mata hitam that costs $12 sebab I forgot to bring mine and denim bermuda....berjenama Levi Strauss. HAA HAAA Levis hokeey, and it only costs $16. Nanti nak beli seluar panjang pulakk.


And NECESSARY accessories. Haha. Don bought me the middle one sebab agaknya dia terasa terancam kot sebab Mrs. Miller bought me the other two. Hahahha, berebut hokeyy diog nak beli kan aku baranggg. Syiokkkk! Hahahahah.

One thing I noticed about how they shop, is that diorg tak belek-belek barang tu sebelum nak beli (no hesitation). Kalau aku..mmg indecisive okk, tengok harga pon bukannya seringgit dua...mesti berpuluh-puluh hengget. Tu yang suka belek-belek tu.

It's 8am oredy, and I'm gonna go jog!


...chey tipu je, saya mau pegi dapur selongkar makanan. Hhaahhaah

Dasar pelahap betol.

Update 3a..apakah boring title mcm ni.

13 Comments »

Oh hai gais.

This will be a short update sebab takkan hari-hari nak update benda yang tak bermakna kot? (apakah selama ni pernah ke aku update benda bermakna? haha)! Blog ni dah jadi macam diary harian "Dear Diary..hari ini saya ke pasar beli udang, kerang dan ikan. Harga pon murah untuk sekati. Lepas tu saya masak then berak sebab tak pandai masak". Takkan aku nak update mcm tu kot??? Tak der currlassss lahhhh ~

Hahahsjah

Yesterday petang, saya paksa Don (again) untuk membawa saya berjalan-jalan kat kawasan perumahan dia. Kali ni kitaorg jalan 3 blocks away, jauh tuuu! Kalau kat Malaysia jgn harap lah nak kluar jalan-jalan kaki mcm ni. Nak pegi pegi kedai runcit Nazla depan rumah tu pon naek kereta hokeeey. Itu lah tahap kemalasan sayaaa. Kagum kan kat sini aku boleh berjalan kaki?? Tengok lahh nantiii, bila aku balik nanti, mesti kaki toned gilaaa *hahahahah perasan gilaaa*


We went for a walk a bit early than usual. Sebab tu matahari masih bersinar-sinar dengan girangnya. Menyesal lah pulak, sebab panas sikit (mengada ok, kat sini panas sikit je dah nak merengek hahahaha. Yer lah, aku dtg negara sejuk mau merasa sejuk 24/7 ok!). Ala, panas dia mcm panas kat Genting Highlands je. Haha


Ni jalan depan rumah sebelum we ended our "tour trip" for the day. Aku ingat nak tangkap gamba masa tengah jalan-jalan, tapi ramai org keluar rumah bawak anjing diorg jalan / gardening masa tu. Malu lah okkkkkkkk.


Muka riang gembira sebab dapat kluar berjalan. Tak der lah terperap kat rumah jeee. Thats why lah I said earlier, I cannot wait till the days get hotterrrr, boleh lah mandi pool!


DonDon (atau bak kata Alis, DanDan hahahaha) muka tensi sebab kena paksa. Hahaha asyik kena paksa je kan dia niii. Queen control betul aku ni. Tapi yer lah, kalau tak paksa adanya aku stuck kat dlm rumah sambil dia buat kerja. Workaholic okkkkkkkk. Benci


Kanak-kanak girang.


During dinner with the family, bapak Don mentioned that he'll be having a 5-day off work next week. So he suggested we might be going to the beach or to the lake/mountains. WAHH BEST GILA HOKEEEEY hati aku melonjak-lonjak kegembiraan! Time tu jugak lah aku mengadu kesedihan kat parents dia (haha ni tactic saja nak cari brownie points okkk), I told them that the reason why I drag Donnie out every petang is because aku bosan duduk rumah. Hahaha and kesian Don kena bamboo dgn parents diaa hahahahahah. Padan muka. I lap u!

According to bapak Don, the beach and the lake is about 4 hours from here, but he can make it in 3 (he's a professional pelumba kereta, nanti nanti lah aku cerita pasal tu). GILA LAH 4 jam??!?! Mcm nak pegi JB je semata-mata nak pegi the beach??

Apa-apa la mekk, just as long as I get to goo. We might be going to the lake, sebab beaches over here in America macam cinabeng sikit.

Yay!

Oh, Don's sister came over yesterday with her fiance si drunken. Haha, aku told Don and his mom after they left "Jake seems nice!" terus dua dua cakap serentak "Oh, wait until you spend the whole day with him...he's only nice in a short burst"

Hahaha, gila apa mmg diorg tak suka langsung kat lelaki itu.

Ok lah, nak berak.

Bai! nanti update lagii

Related Posts with Thumbnails