Friday, May 15, 2009

Update 3a..apakah boring title mcm ni.

Oh hai gais.

This will be a short update sebab takkan hari-hari nak update benda yang tak bermakna kot? (apakah selama ni pernah ke aku update benda bermakna? haha)! Blog ni dah jadi macam diary harian "Dear Diary..hari ini saya ke pasar beli udang, kerang dan ikan. Harga pon murah untuk sekati. Lepas tu saya masak then berak sebab tak pandai masak". Takkan aku nak update mcm tu kot??? Tak der currlassss lahhhh ~

Hahahsjah

Yesterday petang, saya paksa Don (again) untuk membawa saya berjalan-jalan kat kawasan perumahan dia. Kali ni kitaorg jalan 3 blocks away, jauh tuuu! Kalau kat Malaysia jgn harap lah nak kluar jalan-jalan kaki mcm ni. Nak pegi pegi kedai runcit Nazla depan rumah tu pon naek kereta hokeeey. Itu lah tahap kemalasan sayaaa. Kagum kan kat sini aku boleh berjalan kaki?? Tengok lahh nantiii, bila aku balik nanti, mesti kaki toned gilaaa *hahahahah perasan gilaaa*


We went for a walk a bit early than usual. Sebab tu matahari masih bersinar-sinar dengan girangnya. Menyesal lah pulak, sebab panas sikit (mengada ok, kat sini panas sikit je dah nak merengek hahahaha. Yer lah, aku dtg negara sejuk mau merasa sejuk 24/7 ok!). Ala, panas dia mcm panas kat Genting Highlands je. Haha


Ni jalan depan rumah sebelum we ended our "tour trip" for the day. Aku ingat nak tangkap gamba masa tengah jalan-jalan, tapi ramai org keluar rumah bawak anjing diorg jalan / gardening masa tu. Malu lah okkkkkkkk.


Muka riang gembira sebab dapat kluar berjalan. Tak der lah terperap kat rumah jeee. Thats why lah I said earlier, I cannot wait till the days get hotterrrr, boleh lah mandi pool!


DonDon (atau bak kata Alis, DanDan hahahaha) muka tensi sebab kena paksa. Hahaha asyik kena paksa je kan dia niii. Queen control betul aku ni. Tapi yer lah, kalau tak paksa adanya aku stuck kat dlm rumah sambil dia buat kerja. Workaholic okkkkkkkk. Benci


Kanak-kanak girang.


During dinner with the family, bapak Don mentioned that he'll be having a 5-day off work next week. So he suggested we might be going to the beach or to the lake/mountains. WAHH BEST GILA HOKEEEEY hati aku melonjak-lonjak kegembiraan! Time tu jugak lah aku mengadu kesedihan kat parents dia (haha ni tactic saja nak cari brownie points okkk), I told them that the reason why I drag Donnie out every petang is because aku bosan duduk rumah. Hahaha and kesian Don kena bamboo dgn parents diaa hahahahahah. Padan muka. I lap u!

According to bapak Don, the beach and the lake is about 4 hours from here, but he can make it in 3 (he's a professional pelumba kereta, nanti nanti lah aku cerita pasal tu). GILA LAH 4 jam??!?! Mcm nak pegi JB je semata-mata nak pegi the beach??

Apa-apa la mekk, just as long as I get to goo. We might be going to the lake, sebab beaches over here in America macam cinabeng sikit.

Yay!

Oh, Don's sister came over yesterday with her fiance si drunken. Haha, aku told Don and his mom after they left "Jake seems nice!" terus dua dua cakap serentak "Oh, wait until you spend the whole day with him...he's only nice in a short burst"

Hahaha, gila apa mmg diorg tak suka langsung kat lelaki itu.

Ok lah, nak berak.

Bai! nanti update lagii

13 comments:

  1. kurang asam keping btol laa! aku silap eja sekali jerrrrrr.. ko dah tayang kat n3, ahahahaha!

    ok la.. DonDon... hiks!

    jap; aku nak buat pengakuan berani mati nih:

    1) ko ade iras & rupa dina.
    2) DonDon cam budak2 moffats.

    amcm? berani kan aku? hahaha!

    ReplyDelete
  2. ni akuan paling berani mati *jap pose lentik jiana jain dulu.

    dagu ko lawa. ape petua~?

    ReplyDelete
  3. Hahahahahahaha, pantas kan aku ni?? Hahahahaah

    Dina? A ah, family aku pon cakap mcm tu, cuma sayangnya, suara tak der iras-iras pon :( Hahaha aku katak, dia..err..Dina. Hahaha

    Moffats?? AHAHAHAHAHHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHAAHHAHAAHA
    LAWAK GILAAAAAAAAAAAAAAA

    Yang mana? Scott? Dave? Clint? (HAHAHA nampak sgt lah kan hafal nama, kantoi)

    ReplyDelete
  4. giler selang 2minit ko kontraksi! nmpak sangat laa ko bosan kan? dondon mana? kijer? sian ko.

    tak kira la mana satu moffats, janji rupe.

    sora ko ala katak? hahaha.. ko ckp eh bukan aku ckp.. ahahaha!

    ReplyDelete
  5. Hahahahahahaa a ah, agak lah! Don kerjaaaaa :( Tapi tak pe, hari ni kena kluar pegi beli international converter, bleh sopping skliii hehehe

    ReplyDelete
  6. update la hari-hari....tak dapat pegi dengar cerita pun jadi laa...hehehehe..

    ReplyDelete
  7. kau mmg akan end your post dgn kata kau nak berak ye? :P
    eh add aku kat YM - chayanne_84

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  9. aku raser aku dah suka baca blog ko dik!!
    awass!!
    ngahahaha!!

    tp aku kena korek2 baca balik archives ko.. sbb aku tak paham ko dtg dari planet mana..??
    ko sangat klakar oke?
    ai likee :D

    ReplyDelete
  10. ok fes time komen ..
    gila mcm wisteria lane betul kawasan rumah tu.

    btw da lame ikut blog ni dr the prev blog..
    nape tukar eh? tp xpela
    as long as u write sumthing..

    best bacela..

    -peminat u dr Korea :P -
    www.gediks.com

    ReplyDelete
  11. ChoCoLatEAdDicT: Kan? KJan?? Sangat calm..tapi anginnya macam puting beliung. Kuat gila nokksssss

    Nanie: Aku dah add! mana kauuu!

    KakPiah: Saya dari planet Malaysia, merempat si tanah Amerika..buat sementara. Haha, macam pelarian tak?

    si G.E.D.I.K.S: Ohh pembaca lamakuuu *peluk peluk* apakah saiko aku ni..hahaha, tak lah, saja mau fresh start,blog dulu macam serious sngat..blog ni mcm..memain sikitt. Oh u lah yg dari Korea tuuuuu *sambil menunjuk ke IP dari Korea*

    ReplyDelete
  12. hahaha.. yelaaa..
    sape lagi kan suke menempel kat sini gune IP Korea tu noks..

    hehehe..
    tp best gila da pegi US!!

    menjelesss..

    apesal x ckp singgah Incheon..
    45 minit je dr rmah ni hah..
    hehehe

    ReplyDelete


-------------------------------------------------
Thanks! Here's a cookie. :)
-------------------------------------------------