Monday, September 7, 2009

PMS

I've got mood to update. I'm so annoyed at everything and everybody. Partly is to be blamed on the news cause I've been following the Malaysian news religiously and I'm so disappointed at our own countrymen.

So fucking embarrassing.

No point of me dwelving over it now cause it's just gonna make me berapi membara lagi GRR!!!!!!

Another part is because I'm PMSing.

THIS BITCH IS ROARING AND GROWLING.


Rasa mau sepak-sepak orang. Boleh? Sila kasi muka.

------

Some blogs are just boring. Plain vanilla boring. Most of these boring blogs, semuanya dasar berlagak. I'm serious ni, its either their write about their beribu-raban ringgit kasut, handbags, makeup atau baju. The same thing over and over...ughh..macam broken record.

My nine west leather boots. My NafNaf retro babydoll. My Warehouse taupe halterneck top. My Stila makeup kit. My Coach brown tote.

Blah blah blah.

How about MY WALMART cardigan huh? Or my MYDIN sleeveless top HUHH?? HUHHHH???? CAN YOU TOP THAT?? I BUY MY SHIT FROM MYDIN. And they're cheap.

CHEAP. You don't know what's that?

Google it.

Anyway, bukan sebab diorg suka berlagak yang membuatkan blog diorg bosan, it's just they write it in English. Plain vanilla english.

Straight out of school punya English.

They don't even use slangs, or urban words, or bahasa pasar. It's just formal English. Macam baca newspaper, but instead of you reporting ada kebakaran or budak kena culik, you are reporting what you had for dinner, or what you wore today.

Bosan lah oi.

You cannot even express emotions! Adakah you're happy, atau sedih, atau apa?? APA??? I can't tell!!

Dah lah perkataan yang diorg guna mcm copy paste dari thesaurus. Nak cari word yang gempak gempak je.

Oklah, I KNOW my blog pon apa kurangnya, dah la bosan, perasan lawa pulak tu, berlagak je lebih, but at least I acknowledged it. Unlike these people yg mcm oblivious on how silly they look from TRYING TOO HARD.





BitchyAlly over and out.

9 comments:

  1. Sabaulaaa alia... typical malay, aku adalah one of them juga.. =(

    Walaupun PMS menyakitkan hati tapi erti kata lain ko tak puasa, sila la berjimba dgn don & family masa ini. hahahaa...

    tak sabau aku nak dgr cite psl vegas..< hahah tade kena mengena.

    ReplyDelete
  2. PMS tahap kritikal ni.. hmm..

    ReplyDelete
  3. sama la..PMS alert!! haha
    x pasal aku emo..nak sepak n menyampah ngan semua orang..mcm mana tu??

    ReplyDelete
  4. kenapa kan bile pms mesti asik nak marah2? aku pun suka marah tak tentu pasal

    adakah sebab sakit perut? atau sebab cirit birit masa 1st day period?

    ReplyDelete
  5. kadang2 org suka je tiru2 gaya org lain tanpa mengetahui makna sebenarnya...

    ReplyDelete
  6. tertarik nak komen sbb br timbulkan isu language jgk.
    stgh org selesa guna english utk menulis tanpa sebab khusus (bleh terima ka?):P
    But, kalau yg tulis skema-skema, for some, maybe nak improve "penulisan formal" :P so kt blog macam trial&error, kot? mine pun mcm agk skema (bm /bi):S~ ikut pada mood,lgpun takde apa2 obligation sbb blog cap ayam jaa...kuikuikui
    ~wanted to be anon but takut status anon tingkatkan pms level plak :D ~btw, me silent reader who terjumpak ur blog thru frenoafren.

    ReplyDelete
  7. Eh kawan-kawan, what I meant was guna english yang skema gilaaaaa sambil bragging pasal harga kasut beribu-raban tuuu. Boleh juling mata baca sebab terlalu menyampah..haha boleh??

    ReplyDelete
  8. kahkahkah!!
    suker aku baca entri luahan prasaan di kala PMS ko nih..*walopon dah terlambat 3 hari baru baca*
    sib baik aku punyer blog tadek tuleh baser inggeris.. sbb aku adalah vodow dlm itu bahasa.. jd baik aku jgn memvodowkan diwiku lagi..
    dan aku pon tadek duit nak beli kasot ribu riban henbeg coach dan sebagainyer..
    dan satu lg sbb tu aku privatekan blog aku supaya aku takyah berkunjung balas ke blog2 yg menjulingkan bijik mataku..
    owho.. terpanjang plak komen.. aim sowi! hahaha!!

    ReplyDelete


-------------------------------------------------
Thanks! Here's a cookie. :)
-------------------------------------------------