Archive for April 2009

Swine

2 Comments »



"Hey babi, kenapa kamu ada wabak haaa. Kan dah menyusahkan akuuuuu", bercakap monotone dengan perasaan yang sungguh benci.

Panic

No Comments »



Hellooooo North Carolinaaaaaaaaaaaa



OMG.
12 MORE DAYS!!!!!!!!!!!!!



panicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanic
panicpanic
panicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanic
panicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanic
panicpanicpanicpanicpanicpanic
panicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanic
panicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanic
panicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanic
panic
panicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanic
panicpanicpanicpanicpanicpanic
panicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanic
panicpanic
panicpanicpanicpanicpanicpani
cpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanic
panicpanicpanicpanicpanicpanic
panicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanic
panic
panicpanicpanicpanicpanicpanic
panicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanic
panicpanic
panicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanicpanic
panicpanic
panicpanicpanicpanic
panicpanicpanicpanicpanicpanic

Purse

5 Comments »

Aku kan suka tag-tag mcm niii, sebab nak update tak der idea..hehe. Oklah, actually I have one entry, but it takes tooo longggg ahhh, nak photoshop-photoshop niii.

Anyway, today is my hairless day! Betuiii, all I did today was removing hair from me body! I'm no longer hairy chewbaccaaaaa, more like gondol chewbacca boley?

Eh, tersasar hala tujuan..

A. Snap the picture of both inner and outer of your purse

Outterrrrr
Keji ok, tak boleh nak button up..bukan sebab ada banyak duittttt. It's like the case of tuan punya purse ni lah, seluar tak boleh button up doesn't mean I have a lot of fat..water retention okk. HAHAHA alasan semata-mata


Dah bukokkk
Kan aku cakap, sampah penuhhh.


B. Introduce your purse brand, price & where you buy.

Brand:
Hulomak, tak tau ler, tak der brand lah.
Price: Hulomak, tak tau jugak lahhh
Where: Hulomakkk, ni pon gwe ngak tauuuuu.


Kalau nak general info boley larr, ni Don beli kat US. Ha, kata mau general, aku kasi general la tuu.

Tapi seingat aku, ni birthday gift..ni sebab mula-mula dia dah belikan perfume (sorok-sorok beli tanak tunjuk kat aku, kenkonon ada element surprise lah tu), then aku pulak menggatal cakap purse dah koyak rabak..tu yang dia pegi tukar perfume ke purse.

But I wanted both :(

*tamak haloba*


C. Take out whatever its inside your purse


Ni kes malas ok, aku longgokkan semua barang yang ada dlm purse tu dalam satu picture. Peeja, kau mmg terlampau rajin dok tangkap banyak-banyak gambarrr, blogger tegarrrrrrr.

Description:
1. Receipt bank. Dah jadi habit simpan receipt, kenkonon kalau simpan tu boleh control spending.....

...never worked.

2. Receipt cum guarantee slip for my wii. Ni hadiah birthday dari Don (nerd gila, hadiah birthday mintak wii, bukan mintak berlian 10 karat, haha). Kedai cina tu, mana ada proper guarantee card, so kena simpan resit.

3. Medical Certificates. Aku pon heran kenapa aku masih ada M.C ni, I should have claimed them while I was workingggggggg. Uwaaaaaaaaaaaaaaaaa

4. Malaysian I.C & Malaysian Driving License. Hodoh gilaaaaa. Tengok je lah gambar I.C aku tu..tu Alia ke Ali???

5. Gambar Don and I when he was here. Ni yang guna mesin gambar jepun tuuu. He has one set jugak, I dunno lah where it put it, kot kot dah hilang? *matiler serkap jarang*.

The reason why I put those pics in my purse bukan utk menggedik gedik cium cium gambar tu setiap kali, aku letak sebab tak der tempat lain yang I would remember. AKu ni kan pelupaaa.

6. Kad loteri. Haha, ok ok, privilege cards. Tak pernah pakai pon..sayang kan? Aku ni jenis yang tak ingat nak guna card-card discount mcm ni, tapi mengharapkan discount, boley tak mcm tu?

7. Bank cards, Visa card, MPH card. Ni semua kad-kad plastik yang keras..haha.

8. Touch-n-Go yang rosak. I don't even know why I'm still keeping it, kot kot one day kad tu boleh self-repair la kottt (ngaku je lah that you're a hoarderrrrr Aliaaaa)

9. Gambar passport sized. Kan kalau isi apa-apa borang kena letak gambarrr, so tak payah nak buat lagi gambar, guna je nii.

10. CD gambar masa buat US visa hari tu. (skrang dah cangggih, mana guna negative film dahhh). US kan leceh sikit, specification gambar dia lain, background nak putih, itu la ini lah.

11. Bandaiddd a.ka. plasterrr. I'm accident prone, so I have to be readyyyy. Before this tak der plaster, aku guna traditional method...sapukan air liur kat tempat berdarah tu. Hahahaha geli nokkkssss

12. Duit Malaysia. Tak banyakkk ponn, mana aku pernah ada duit banyak-banyakk. Purse aku tak boleh tutup sebab banyak sampah, duit ada la banyak ni je.

13. Duit Amerikaahh. Aku belum convert lagi duit, ntah bila nak convert pon tatau. Ni pon mak yang kasi, duit lebih-lebih dia masa dia pegi travel itu hari.


D. Tagged other 7 persons.
7?? ramaii gilaaa

1. Alis
2. Shad
3. Nanie
4. Ath
6. Tijah
7. Sesiapa lah yang rajin


E. Comment on your friend’s (who tagged you) purse.
Aku suka gila tengok gambar lesen kauuu Peeejj. Sungguh comel remos andaaaa (lawak keji ok aku ni hahaha)

Kegatalan

3 Comments »

Aku telah di huru-harakan oleh Peej. Oh tidakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk *pandai tak lakonan mak ni?*


1. Adakah anda suka blogging? Kenapa?

Saya suka berblogging kerana ianya merupakan satu hobi yang boleh merapatkan silaturahim antara kaum. *matiler standard jawapan PMR*

Idok ehhh, ni ha, aku suka berblogingg sebab boleh tulis apa-apa yang terbuku dihati then bila orang mengomel, boleh berlagak macho cakap "hey ini blog aku, apa kau kisah?"


2. Blog siapa yg anda selalu skodeng? Nyatakan 5 (buat masa ini)
Banyakk ehhhh, lately ni kan kuli batak ini tidak mempunyai pekerjaan tetap selain makan, tidur dan berangan untuk berdiet. So banyak lah blog-blog orang aku menerjahhhh. Dan dengan tidak malunya terus membuat komen sesuka hati kat blog orang tu (contohnya: nak belanja
eskrem) boleyyy?

1. Peeja (ni mmg dari dulu dah skodeng, sebab aku suka cara penyampaian diaaa, amat selambadakkk. Dan juga jikalau membaca blog dia nih, boleh menimbulkan nafsu-nafsu - hahaha)
2. Diva PariTss (terlost contact pulokkk duluu, then jumpa balik tetiba dah ada trelerrrr anakkk. Apakah aku terlepas hapdet hapdet lamaaa??)
3. Tijah (lawokk-lawookkk entry entry mu niii kak jahhh)

4. Chics dalam merohh
(sukooo aku bila dia marah-marahh nehhh auwww!)

Dan banyak lagiii!! Betuiii, aku slalu bookmark semua blog blog orangg, tapi tetiba hilang!! Ni yg mak nak mengamokkkkkks nii


3. Adakah anda menginginkan seseorang dalam hidup anda ? Yang boleh menyayangi anda sepenuh hati ? dan Siapakah org itu ?

*ketuk kepala*

Adoii, mulut tempayan mak nii tak boleh kaver-kaverrr. Boleh tak aku bagi t
ranslation utk soalan ni to him?? Teruihh lah dia jawab "I'd like to know that. I don't want you to lie either, I want to know your answer!" dengan muka penuh sarcastic, boleyyy?? Matiler kena blackmail niiii Ooopss!

(Kalau Peej boleh letak gambo Michael Scofield tertonggeng yang amat mengiurrrkan ituuuu *lap lap*, neeh aku letak gambar ni pulaaakk. Apa kes letak gambar budak ni??
)

Don aged 6

Nak anak macam niiii, boleyy??


5. Pernah tak cinta anda tidak di balas?

*nanges*


Ali Bin S.


Tengok lah diriku iniii, sapa yang mahuuuu membalas cintakuuuu???!


6. Ciri2 idaman bf/gf anda? Nyatakan 5 (btolkan skit: suami/isteri)
Putih - sebab aku itam legam
Skinny muscular - sebab aku gemokkkk kannn
Personality menarik, macam mempunyai sense of humor, spontaneous
Suara yang garau dan deep
Jari jemari yang panjang dan sedap dipegangg!
Someone who's willing to be my punchbag boleyy?? hehehe - gedikkkkkk nokksss


7. Pada umur berapakah anda merancang untuk berkahwin?
Merancang...untuk berkahwin dalam tahun ini boleyy? Sebab dedua dah gataiiii hahahaha


8. Nak berapa anak?

Maximum 4 orang saja kottt. Tapi tengok lah mcm mana, kot kot masa tu nak anak satu trailer keee, mana tauu la kaannn


9. Lucky person yg anda ingin tag:

Aku nak tag Tijah, tapi dia dah kawen. Aku nak tag Chics, tapi dia pon dah kawen. Aku nak tag Belladonna, tapi dia pon dah kawen. Hadoii.


So aku tag rerakan yang lain yang rasa kegedikan dia melampauuuu. Hahahah (mamposlah tak der orang mengakuu)

Thank You...

1 Comment »

...for missing me, thank you for coming back, thank you for being a part of my life once again!!

I TRULY APPRECIATE YOUR PRESENCE...---

























.....Mr Diarrhea!!!!!

RANT RANT RANT RANT

1 Comment »

I still have a lot of things to settle. Nak beli necessities sebelum berangkat lagi, my universitang's punya repayment lagi. Poninggggg

Ni apa kejadah pulak universitang (read: university) aku mintak agreement siap dgn tandatangan chop chop, guarantor guarantor niii. Mcm nak buat contractttt. Ala, setakat RM3000+ pon kecoh kaaa, aku boleh langsaikan sekelip mata jeee *cakap besar je ni*.

Kepada sesiapa yg tak tau, ni ha nak ceritaa, supposedly I 'owe' universitang RM3000+ for tuition fee. I mean wtf la kan, I was under sponsorship, so diorg sesama diorg je lah settle sendirikk, tapi universitang ni amat kalut lagi bahalul, they underclaimed my fees. Kalau aku seorang yg tak beresponsible, I'd have just ignore this bahalul punya case (salah universitang lah!), but aku kan baikkkkk.

So I requested for a staggered payment ahhh, bayar ansur ansur, mcm courts mammoth tuu. And I requested for a black and white, saying that we've mutually agreed on a certain amount every month (mati ler kalau tak der b&w, nanti kalau ada apa apa jadi, mcm mana aku nak jolok proof nanti?). Setelah bermati-matian bertekak dgn finance officers, they eventually agreed (sapa boleh menang dgn mulut laser ku ni haa). That was weeks ago.

So patutnya hari ni aku just come in, sign agreement sudah settle lah. Cukup ahh. Ni, when I reached there, they gave me a blank copy of the agreement, suruh aku sign.

WHAT THE FUCK?

Nak sign apa?? It's just a fucking template! Nama tak der, full amount tak der, method of payment tak der, agreed amount per month tak der, untuk berapa tahun tak der.

And they expected me to SIGN membuta tuli?!?

Apa kau ingat aku tak berpelajaran ke? Kau ingat aku masih mentah ke??

Ok lah, maybe masih mentah, but I KNOW what SHOULD be in the agreement!

Have you forgotten? I'm a consultangggg and I deal with contractual thingymajic! Eh, sori, past tense..I WAS a consultanggg and I dealt with contractual thingimajic!

I was beyond absurd when I read the document.

Finance Officer (FO): ok you baca document ni, then tandatangan kat sini, then suruh guarantors tandatangan kat sini, dgn witness sekali..then pegi ke stamping office suruh diorg chop..
Me: *startled* You nak I tanda tangan kat sini? On what basis?
FO: *muka terkejut* Untuk you punya fee tu la...
Me: Yes I know, but it's not stated. Kalau I sign nanti you boleh ubah ubah, dari RM3000, you boleh letak Rm30,000. Apasal tak lengkap? Nama I pon tak der, reference pon tak der, amount pon tak der?? *muka berangggg*
FO: Oh you nak yg complete punya ke?

.......Apakah bahalul?

Me: *selepas membelek-belek agreement* One more thing..dlm perenggan ni it is mentioned that ada Appendix I..mana appendix I nye?
FO: *belek belek jugak* Ni haaa
Me: Then you letak lah situ "Appendix I".

APA NI. TAK KEMAS LANGSUNG.

Ni yang aku nak bongkak ni, though I was a kuli batak, I was trained as a consultant, and as an auditor.

I mean I'm fine if it was just a mutual agreement between me and the universitang, tak payah nak melibatkan guarantors suma ni. But since they're bringing in guarantorss (sebab takut aku lari, then boleh chase after my guarantors lah tu, apa ingat aku tak tau?), I expect the contract/agreement has to be professionally done lah kan???!

From professional to professional. Sorry, walaupon aku tak bekerja buat sementara waktu ini, I have a professional qualification and experience.

And YES I AM SHOWING OFF RIGHT NOW BECAUSE I AM SO PISSED OFF!!

They belittled me!! They underestimated me!! They treated me as if I'm just a student yang tak paham business world, yang bila orang suruh sign, signnnn saja tanpa banyak tanyaa!!!

Ok. Ranting done. Nak tengok tv pulak.

Q!@!$ERWT

5 Comments »

Have I ever mentionthat I LOATHE Malaysian punya clothing stores?? Benci gilaaaaa!! I mean I found a lot of nice tops out there, murah and lawa, tapi size macam cikeding. They don't even have clothes for big sized like me!! Apa semua orang Malaysia cikeding ke? Kalau ada baju size besar pon, kedai makcik-makcik. Dah tentu lah design macam perempuan tuaaaa.

Nak beli bra pon tak boleh!! I mean my bra costs about RM60+ per piece! As compared to RM5 untuk tetek lain.

Once I get there, I am going to balas dendam!!! Mau beli baju lawa-lawaaaaaaaaa HA AMIK KAUUU MALAYSIAAAAA!

Mullet

2 Comments »

Tadi sebelum berak (tak senonoh betui), sebok sebok dok blog hop sebelum berangkat buntuit. Sampai lah ke blog si Tijah terjah nii..terkesima lah pulak (wah ayat kamus gila ni). Ni saja nak kasi short update lah sebab terbaca entry pasai pesyen rambut mullet..

Persoalan yang di bangkitkan oleh Puan Tijah tadi adalah samada pihak-pihak blogger tegar pernah mempunyai stail rambut sedemikian atau tidak? Ni haa, nak bagitauu, abe ni peminat setia rock rock kapak zaman 90's, semua lagu-lagu rock dia boleh hapal, bingit jugak telinga bila dia memekak (kutuk habis-habisan ni!). Tau-tau je la rock kapak zaman dodulu dengan rambut mcm Amy Search (tetiba amy search, haha) menggerabai yang sampai bila gula-gula jatuh dalam rambut teruih hilang. Naseb baik lah pulak dia tak ikut stail rambut macam tu, mesti kutu banyak kotttt.

Ni ha, gambar menakjubkan, selepas aku dok godek-godek photo album lama dia..ketawa berdekah-dekah lahh. Tapi gambar ni dah upload kat entry lamaa tu nokks, tak pe, nanti aku sampai sana, jadi spy terbang, terus belek-belek gambar gambar lama, mesti mak dia suka kan? Anak mertua mithaliiii *haha belum ada apa apa dah perasan anak mertua, ptuih!*



Dawn Miller boley?

Memula aku ingat adik pompuan diaaa, macam ala-ala auw auw gituu.


...tapikan, bila tengok balik, mcm comei je..haha, maybe sebab muka budak la kot? Tapi imagine, kalau dia masih kekalkan rambut mullet tu sampai sekarang (dah tua)...





Sesaja je aku amik gambar muka monyok, kenkonon merajuk ah sebab aku tampal muka kat gambar cina tuu hikhikhik


Haahahaha


**Tijahhhhh, aku tompang pinjam gambar curi kau yaaa

Jeng jeng jeng....!

10 Comments »

HEY GUESS WHAT KAWAN-KAWAN?!?!?!?





Saya sudah booked ticket!

Horror story..

8 Comments »

I have one horror story to tell, it's so horrific sampai I don't have the guts to tell you. I mean just by thinking about it makes me shiver!

Ok lah, this story happened many many years ago..





















Haha! Ok ok, seriously










THE END!



Hahhaahah, cerita tunggang langgang. I purposely scanned the ugliest pictures just to fit the theme; Horror. (tanak mengaku yg diri mmg huduh, hahaha!)



p/s: Baru sat tadi aku cakap kat blog peeja yang aku nak menyamar jadi lelaki hensem supaya dpt byk blog hits, tp aku rasa entry kali ni menakutkan org je. kah kah kah

Movie rolling

12 Comments »

On a one fine day...










SUPER TROOPER'S PRODUCTION PRESENTS...











Camera rolling...

















THE END!





Sekian terima kasih!




p/s: yes, he's short.

What if?

9 Comments »

This just hits me, so I'm going to Amerikahh right, do I need to "be" like one of them in order to feel "belonged"?

These Americans..they are not really friendly to other races (haha, matiler kena maki nanti) *(edited) Don: America is a melting pot! Americans = multiple races!*, so being an Asian especially, an Asian with tanned skin (nama glemer utk kulit hitam manisssku), an Asian with no slanted eyes, an Asian whom cannot speak Chinese nor Japanese, an Asian who IS not a Chinese nor Japanese..it's gonna be hard on them to adapt.

I mean stereotypically, in their eyes, an Asian is this:


(haha, the title of the picture is busty Asian. THAT's busty? *gelak menggelupur*)


I wonder how will they react if they see this Asian?



No hablo espaƱol!

Yeah, so the picture doesn't compliment me at all, but kan, most of my pictures that I've uploaded here, semuanya buruk buruk belaka.

Nak buat macam mana, cameras don't like me (ayat denial yg diri sendiri huduh, haha! )

Anyway, though I have learned how to sepiking like them, with my superfake accent, probably I should speak like typical Chinese yang baru migrated to US huh?

I rove u Don Mirrer.

Har har harrrrrrrr.

Or maybe I should dye my hair

Super Cherry Red?


Or
Dirty Blond/Light brown?



How about green?



Oh. Nevermind.



Oh speaking of brown, this is how my hair should look like:


(Ada serupa Tyra Banks tak? Hahaaa)


Instead of this:


The color is so orange/yellow, it hurts peoples eyes (oklah, it hurts my eyes), as if someone poured curry all over my head!


Oh I wonder how my hair would look like once theyre all greyed out.


Fuyo!

Sephirothhh, your partner is hereeeee




Speaking of partner...


Oh my god. Is THAT MY partner??

*cowers*
The end.

p/s: Oh, I forgot to mention..



..si penumpang glemer untuk post kali ini.

Kah kah kah.

Related Posts with Thumbnails