Thursday, August 26, 2010

Facebook status

I know I've been lacking, but work overrules everything else you know...I promise I'll update more soon-ish.

In the meanwhile, I'm gonna post random status update (mine) that actually made me a bit teary...




....considering it came from his mother...sungguh terharu ok :(


p/s: yes I miss him so much

Tuesday, August 17, 2010

So yesterday night...














I KNEW she'd use my previous entry against me!

postsecret

Before this, it was so hard to me to believe how reading postsecret.com can effect someone's life/emotion.

But after I saw this post card, now I know..


I'm keeping this as a reminder not to be too harsh on my siblings because I know they love me too.

Monday, August 16, 2010

Thursday, August 12, 2010

Wednesday, August 11, 2010

First day of Ramadan...

Drive



And I was left alone :(


No lah, my friend Murta! picked me up. Hooray for Murta!

Tuesday, August 10, 2010

My father while waiting for us @ hair salon...

Glass



LOL, I'm sorry, but I just can't get over this! 
Neither can my siblings
It's STILL hilarious even though it happened years ago!

My dad is back!



















Now I know where I got that 'menggelabah' attitude...thank you Apak.

Friday, August 6, 2010

While I was rummaging my grandparents' abandoned room..























HOLY SHIT.



Ok, in my defense, I seriously thought it was one of those puzzle-like toys like this:
  Imagine my horror upon finding out it was NOT.

BALIK KAMPUNG!!!

So last week opah, mak, uncle Abu and I went back to kampung...

The house has been, um, abandoned lah katakan for over 3 years now...I mean ada lah sometimes kitaorg datang kemas kemas ke apa, cari barang ke apa, but so far, rumah tu mmg mcm rumah terbiar lah.

Usually memang tak kuasa lah aku nak travel 2 jam nak balik kampung kan, I mean dah la balik hari, memenatkan je, but somehow hari tu terbukak lah pulak hati nak balik..haha..

Lagipon bukannya aku yg drive hahaaaa, uncle Abu yang drive kan, selamat akuu. Oh uncle Abu ni sebenarnya my uncle punya driver, tapi dia mmg rapat dengan my family so skrang ni kerja dia memang drive my grandparents around je..sebab diorg selalu kena pergi hospital kan...

Anyway, mmg aku ikut pon sebab nak salvage mana mana barang barang kat rumah tu boleh pakai lagi, nak angkut balik Subang..



Jalan nak masuk rumah...waaahhh kenangan zaman kecik kecik...oklah, jalan ni kira baru jugak la, masa aku sekolah menengah kot diorg buat jalan ni, sebab main road dah kena block dgn rumah badigol polis tu (haha, aku anti gila family dia).

Anyway, kat jalan ni lah aku main mercun, accident naik motor, nampak ular..haha..banyak lagi lah kenangan.

Kampung kuuuu Telok Intannnnnnn, oh I lap youuuu.

Oh, rumah atok yang belah kanan tu..rumah kuning tu rumah jiran..dulu jalan ni kecik je, tak der tar pon. Pastu depan kereta putih jiran ni, atok dulu ada simpan tempayan....
dalam tempayan tu atok bela ikan belut...

GILA OK. IKAN BELUT MMG MACAM ULAR!!!!
Pastu ikan tu selalu lompat lompat, maderfaker betul!!
Eventho atok ada kaver dgn zinc..tapi selalu bunyi bunyi!! TAK SUKA OK!!!

Memang sampai sekarang AKU TAK SUKA TEMPAYAN. Sebab mmg phobia takut ada benda ntah apa apa dlm tu...kan tak nampak...haha..

 OH KAMPUNGGGG

Seriously, this brings a lot of memories...I grew up here!! lari lari kat porch ni..pastu jatuh sebab dulu ada longkang kat tengah tengah tu...haha..and kereta atok selalu park dalam tu..

I miss you atok! :(
(yes, he's still alive, cuma he cannot walk, talk or stand on his own - dia kena stroke)


LOL mak tengah kepanasan...
We were in a hurry, sebab uncle Abu kena hantar apak pergi KLIA pulak malam tu..and Opah just kept on missing...alih alih hilang pergi rumah jiran...
haha..

Yea la, we understand, dia dah lama tak jumpa jiran jiran dia..ikutkan jugak lahh

Oh, while we were rummaging through barang barang kat rumah tu...there was an incident..nanti aku update lah..hahahaha

Gila saikosis tak, tiba tiba je nak kasi saspen...haha

Progress 2: Home

Ok, hari ini ialah hari rajin Alia mengupdate blog. Padahal baru je update sejam yg lepas, ni dah ada satu lagi entry.

Maklumlah, minggu minggu lalu memang minggu tensi, kerja banyak, hingus pon banyak..(motip nak kasitau berhingus???? hahaha)

Anyway, since my mouse tak der battery and this other mouse is a piece of crap, I'm gonna update on my house progress!!

Ok, memang tak der kena mengena dengan mouse, but this is a pending entry...

View from my sister's room to front porch/lawn. Yes it's pretty huge la, kira boleh la masuk dlm 5 khemah kawen mcm tu...(wah, melampau, kasi contoh pon khemah kawen)

LOL I just HAD to post this up. Selebet gila adik aku, siap posing prepping the food lagi. Oh, that's gonna be the location of the island dlm dry kitchen

That's my room! My room! My room! Ok la, it's a huge room, cuma dlm gambar ni doesn't do justice.

Now I'm thinking of designing my room sebab nanti nak kena configure electrical points kan..so kena fikir layout mcm mana...

View from family living room to parents bedroom and formal living room.

Since gambar ni taken a few weeks back, now kat depan motorsikal tu, is actually a sliding door, and lepas sliding door tu diorg dah korek tanah tu buat kolam ikan. And ideanya is to actually buat jambatan crossing to get to the gazebo. Mcm tu la kiranya.


Family area. Ya, agak besar jugak la now diorg dah pasang dinding..haha..masa mula mula dulu mmg kenot imagine how big it's gonna be...skali kauuu, nak main skateboard pon boleh

 Ok, since I've been living in a ready-made house for all my life, mmg aku tak pernah tau mcm mana bentuk/process tangki taik..(LOL, I seriously forgot the name of it..)

Ala ala submarine kan? Hahaha...

Rupa rupanya baru aku tau, every few years, lori Indah Water akan datang sedut taik from rumah since kawasan ni tak guna Subang punya saluran or whatever they call it...



Ok, ini la rumah dari pandangan tempat tangki tadi...hahaaaa. We've got all that land to ourselves *kiasu* LOLOOL.

What, tak pernah aku dpt rumah dgn lawn depan sebesar ni okkkk, terujaaa hahahaa. Ini baru depan..tak tengok belakang lagi...


Ok actually ada banyak lagi gambar, but semua gambar adik aku and dari gambar pon bukannya boleh imagine rumah tu pon mcm mana pon kan..so, oleh disebabkan aku ni seorang yang baik lagi rajin (walaupon kerja berlambak..) meh aku lukis! hahahah...



Lebih kurang mcm ni lah..kalau ikutkan architect's drawing yang betul betul tu, mmg la ada lengkok lengkok dia..haha, tapi ni aku lukis basic je la kan.

I'm just super excited for our new home!

Thursday, August 5, 2010

Something is wrong somewhere...





My wireless mouse died on me! :(
It's hard to even do anything! I can't draw, I can't play games, I can't work...okay maaaaaaybe I can work but still!

Concerning about a battery-less mouse > work

LOL.

Tuesday, August 3, 2010

It amuses me when...







....lazy bastards missed their floors during rush hours.




For crying out loud, use the fucking stairs!!!