Archive for February 2010

You make me sick.

1 Comment »

Holy shit.

You are so fucking annoying.

I am still trying my best not to be TOO frank with you cause Im afraid you won't be able to take it.

Please stop trying to act as if you are so fucking naive and innocent because you are clearly not.

You are cunning.

And you are a hypocrite.





- Posted using BlogPress from my iPhone

Pulang! Jom! Jom! Jom! Jom! Eh annoying tak tajuk aku?

No Comments »

YEAY!!!

Hari Selasa dah nak balik!!! I seriously can't wait!!!

Nak tidur atas katil yg empuk. Nak tidur dalam AC. Nak tengok Astro. Nak main game. Nak cakap dengan Don setiap hari setiap malam setiap jam dan setiap minit. Oh rumah ai miss you!!

Tonight aku ada dinner night. Malam yang di nanti nantikan! Ok tipu, kalau boleh aku tanak pon buat dinner dinner ni. Menyusahkan. Godaiiiii

hahahh saiko betul perempuan ni.

Ada banyak aku nak bitching ni tapi tak der feel lah nak bikin ayat ayat panas guna touch screen. Sabar ya nookkkk.

Isnin malam aku mau beronggenggg. Siap dah booked van dan kereta. Semangat kejiranan sungguh.

Yer lah, nanti dah start kerja, masing masing dah terpisah. Ai will miss you! Muah muah muah. Hahha geli tak?

Ok saya mahu main game sambil mendgr ceramah bosan ini.





- Posted using BlogPress from my iPhone

Aku suka Terengganu sebab aku ada kawan kawan yang best.

2 Comments »

Kan tahun baru Cina hari tu aku tak dapat balik...sebab tiket flight mahal lah, sampai RM320, pastu macam tak berbaloi lah nak balik sekejap sangat, then datang balik sini. Sori, ai tak naik bas. HAHAH. Tak larat ah weh, sampai 8 jam sekali journey. Kalau pergi balik, mau confirm aku penat tahap maksima.

So hari Sabtu tu (kot, lupa lah), roomate aku tinggalkan daku keseorangannnnn uwaaa. Sampai hati dia tinggalkan aku semata-mata nak ikut member sorang lagi keluar. Setengah hari ok aku sangap. Haha. Ok lah, tak der lah terasa ke apa, tapi, grrrr, jeles ni! Hahaha

Anywya, aku dan sorang lagi kawan, buat tawaf satu campus (oh, aku duduk kat campus, in case you didn't know), nak cari kereta sewa. I mean ye lah, cuti kan beberapa hari, so mesti lah kereta sewa tu semua dah kena booked. Kereta sewa ada lah dalam 3 buah je kot...kitaorg ada dlm 160 orang...gilos apa.

Tapi alhamdulillah..last last dapat jugak bebbbb, gumbira gilossss. Dapat kereta tu pon rasa macam dapat surat nikah (haha motif surat nikah?). Kitaorg sewa satu kereta, sebab kitaorg ada berlima je perempuan perempuan ayu yang tersingkir di campus ini, rata-rata yang lain lain samada diorg balik rumah ataupon dah dpt kereta sewa.

Kitaorg sewa kereta dari pukul 8:30 malam hari tu, sampai 12 tengah malam keesokkan harinya...hahaha. Gila memang aku balas dendam habis habisan siot kat roomate aku. HAHAHAH. Padan muka hang, kah kah kah *ketawa ebil*

Then kitaorg pakat pulak dgn geng lelaki sengal (hahahaha), diorg dah ada kereta, so hari Isnin tu memang kitaorg ronggeng habis lah.

Memula pergi Sekayu Air Terjun, syiok gilossss. Mak gajah ni memula tanak masuk...sebab mesti lah susah nak tukar baju kannnn, tapi ai kenot very the tahan u knowww, air dia jernih, walaupon aku tau ada manusia dogol kat atas tu dah buat business kecil kecilan.


 
See see, very the best. (Tiba tiba english aku berterabur, apa kes)
Air yang nyaman dan cooling, tapi ada spot yang agak dalam lah..apa diorg panggil tu..pusar ke? 



 
  

Aku buat aksi meneran..hahah, ok sila focus ke budak baju putih belakang itu...haha, ok tak der motif aku suruh korang focus kat sana.



Lepas mandi manda, kitaorg pergi rumah sorang kawan ni, dia memang duduk Terengganu, dia ajak makan, so kitaorg pergi lah rumah dia. Wah, masuk masuk rumah je, perasaan aku terus jadi macam comfortable gila ok. Sebab macam dah lama sangat tak masuk rumah...walaupon itu bukan rumah aku. 

Ok sebenarnya bukan aku sorang je yang rasa macam tu, semua kawan kawan aku pon rasa macam tu. Nampak sangat masing masing homesick :(

Tak pe tak pe, tinggal seminggu je lagi. GO GO.

Dia masak nasik dagang, very the syiok one. Then kat rumah dia, ada lah incident memburu ular..haha, sebab dan dan je kitaorg masuk parking rumah, tiba tiba bapak dia (ke atok dia ke, ntah) tengah kejar ular...so si budak budak laki ni pon masing masing lah tunjuk macho...hahah. Ok, ular dia memang mengerikan, agak panjang lah jugak..boleh lilit buat tali pinggang. 

Gerun ok.

Lepas solat Isyak, kitaorg pergi..mana ah? Lupa..hahaha. Oh, Dataran Shahbandar..aku memborong kasut crocs RM25 tu siottttt. Dah sekian lama aku mencari, akhirnya, dapat jugak kat Terengganu. Jauh gila. 

Dah borong borong semua, kitaorg lepak pergi pantai pulak. Masa ni dah malam lah kan, sungguh lomantik gitu. Semua orang datang kat situ berdua dua, dating, kitaorg dtg 9 orang sekaligus..pastu bising bising buat macam pantai sendiri..haha, bengong. 

Then dalam pukul 11:30pm mcm tu, kitaorg bertolak pulak ke kedai makan kat tepi laut...hahah. 


 
 Masa tu mata aku dah kuyu...semua orang dah penat...bayangkan, masa ni pon dah pukul 12 lebih..then pukul 8:30 pagi ada kelas...haha..kitaorg semua pergi kelas dengan terhuyung hayang. 



Anyways, thank you Izie, Aishah, Alia (bukan aku), Pet, Ikhwan, Sheikh, Hafiz and Najmi for the oh-so-tiring day! Haha..

I lap u gais!

Nanti nanti kita buat macam ni sekali lagi yee! Walaupon ada sorang tu kena posting kat Kedah...kah kah kah *gelak ebil*

Wah, kejam sungguh aku.




Kerja lagi.

4 Comments »

Woh aku dah checked posting. Syukur gila aku dapat kat KL. Yayayayay gumbira gumbira tetek gegar gegar.

Nanti lah update panjang panjang, tak der mood pulak sebab petang ni aku TERpaksa main futsal. Pastu baju bau cafe. Sungguh kepam.

Anyway, hahahahahaha Murtaza, aku dah checked nama kau dalam gems hahahah. Siap ada gambarrrr lagi awwwww~ hahahah


- Posted using BlogPress from my iPhone

BLAH. BOSAN GILA BILA NAK BALIK NI

4 Comments »

Oh my god. Bosan gila. I kenot live without technology (and a fricking car!). Aku mati kutu ok kat sini. Walaupon semalam baru balik dari Pulau Kapas, tapi hari ni dan hari esok, aku duduk kat hostel je. Dah lah TV pon kena sharing, pastu tak der Astro (haha, manja gila). Internet/laptop pon tak der, ni pon aku pinjam member punya. Takkan nak guna 24/7 jam kot, pada pada lah.

Sat lagi ni nak pergi canteen, makan lunch. Abis tu, tak tau apa nak buat, hari hari kerja aku makan lah. Hari tu pergi Terengganu 8 jam journey, tapi nanti nak balik KL mesti 10 jam journey, sebab masing masing seberat mak gajah. Bas tak mampu nak bergerak. Har har har.

I'm seriously annoyed kat facilitator kitaorg. I mean we're professionals, tak payah lah dia nak treat kitaorg macam kanak kanak sekolah. We consist of managers, asst. managers and non exec, lagi dia nak anggap kitaorg macam budak budak. Marah lah. Nak paksa paksa buat show itu ini, tapi facilities tak di provide kan. I know lah tujuan dia supaya kitaorg cari initiative sendiri untuk dapatkan jugak, but kalau majority tak nak, macam mana. Kita kena ikut kata majority, bukan ikut cakap kepala sorang je.

Tak sukalah.

I can't wait to go home lah. Aku rasa macam lama gila aku kat sini. Oklah, memang lama, 2 minggu dah. Gila apa, training/induction sampai 3 minggu. Aku rasa macam tak berbaloi company ni buang duit untuk bayar makan minum kitaorg selama 3 minggu ni tapi lepas induction, masing masing dah lupa apa diorg belajar.

Crap, marah ni.

Lagi satu, I don't fancy lah bila seseorang tu dah "dilantik" untuk mewakili batch kali ni, dia tiba tiba jadi penyombong dan teramatlah poyo, dan suka mengarah orang tapi kerja tak nak buat. Hotak kau. Apa kau ingat sebab kau mempunyai pangkat seperti ketua darjah dah membolehkan kau mengganggap kitaorg sebagai kuli batak kau? Sori lah beb, kita dalam satu company, pangkat setaraf. Setakat ada kuasa dalam induction ni, apa cer. Takkan kau nak letak dalam resume kau "dilantik sebagai ketua darjah semasa menjalani kursus induksi". Tak laku beb.

Okay, member aku dah panggil makan.

Nanti nanti lah aku sambung ayat ayat membara ini. Haha.

Bai.

Rasa nak terajang orang

2 Comments »

Siot ah. Aku tensi gila. Mula mula, semua orang control cun, lama lama dah keluar perangai buruk masing masing. Padahal baru je duduk sini seminggu setengah.

Nak buat event kenalah komitmen semua orang, tapi ni semua pengecut telur. Bila aku kasi arahan, kalau silap nak blame aku. Hotak kau. Instead of kutuk belakang, tak boleh ke kau ke depan and discuss dengan aku? Bila aku tanya semua senyap senyap sengal, aku assume lah apa aku buat tu betul.

Bengang ok.

Lepas tu, yang sorang ni, nak jawatan glemer je, kasi yg tak glemer je, terus mengomel belakang. Kau ingat aku terima jawatan ni dengan suka hati tetek gegar gegar gembira? Kalau boleh aku pon tanak, tapi aku tetap kasi komitmen.

Sense of pulling together tu aku tak nampak dalam kumpulan ni. Masing masing nak lari diri je.
Aku berak atas muka kau nanti baru tau.

Haha, tiba tiba nak berak atas muka orang haha what the hell, mental terus aku ni.

Wah, lately ni bahasa Malaysia aku makin impressive, hhahahahahahaah. Aku kagum dengan diri sendiri. Ye lah, kalau aku bukak mulut cakap English, belum kerja lagi, orang dah naik menyampah. Sebab tu aku communicate dengan BM je. Even masa buat announcement.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Induction @ Terengganu

1 Comment »

Hahaha, rupa rupanya bukan aku sorang je yang pening kepala sebab nak manage event closing ceremony (dinner) ni. Ketua segala biro (penghulu) pun tengah pening hahaha.

But I guess I am lucky sebab ada floor manager ni memang terrer giloss. Dia lah yang susun segala time slots dan layout meja. I just need to kasi arahan yang betul dan tepat (dasar suka mengarah betul) hahah.

Ok aku sebenarnya dalam dewan ni, tengah dgr ceramah pasal unit unit dlm company ni. Tapi tersengguk sengguk kauuu, ngantuk gilos. Nasib baik ada internetssss dan iPod kesayangan :x

Eh aku nak tau, especially to Hajar, Zarith, Murtaza dan rakan sejawatan dia, Khairie, lepas induction korang terus report diri ke on the next day?? Mati lah. Dah lah travel 8 jam, besoknya takkan lah terus kerja. Macam mana kalau orang tu kena posting kat Perlis??

And one more thing, kalau fail post test jadah jadah tu tak pe kan? Tak de kena mengena dgn status penempatan kan?

*************

Anyway, Don busuk, I miss you lah :(



- Posted using BlogPress from my iPhone

Terengganu

2 Comments »

I AM IN TERENGGANU FOR THREE FUCKING WEEKS!

Two more weeks to go.

Oh, dalam sebok sebok ni pon I am going to Pulau Kapas hhahahahahahaah


- Posted using BlogPress from my iPhone

Di mana lelaki kacak?

8 Comments »

Crap.

I am feeling a tad apprehensive, sebab besok aku report dutyyyy. Oklah, besok baru introduction, ada site visit, lah jadah jadah semua tu. So it should be fun and I've got nothing to worry about. Right?

RIGHT?

Crap lah. I'm still fucking apprehensive. Maybe sebab I've pampered myself too much for the past (almost) 1-year. And now I know I've got bigger responsibilities, aku mula menggelabah.

Another thing, I'm not an ass kisser. I know companies macam ala-ala kerajaan ni, kalau nak naik cepat, kau kena pandai mengipas. Aku kipas diri sendiri tau tau lah, sebab panas. Haha. Ok memang tak de kena mengena, but who cares.

Ok, I need to not stress about this.

No stress. No stress.

But shit, 3 minggu induction?? Apa kes?? Why the hell would they make it 3 weeks?? Seminggu cukup ah. Kau nak torture sampai hampir sebulan tu apahal. Dah lah we'll be stuck in a room with strangers. I don't like sleeping with strangers.

Sebab aku tidur secara keji.

I just don't like having someone whom I have not met before sleeping the same room.

Walaupon aku selalu claim I can get along with everyone, but kalau orang tu dah memang bangang, macam mana.

Ok, I am stressing.

No stress. No stress.

Fuck it lah, I am stressing.

****

What the hell is wrong with my Facebook? Aku dah hide perempuan tu banyak kali, tapi tetap lah muncul dalam news feed aku.

I'm so fucking tired and annoyed bila TERbaca status kau pasal anak kau dan suami kau tu.

I get it, you have a fucking child, and a fucking husband, but tak payah lah kau nak update "hari ni anak aku baru merangkak!" 

selang 2 minit

"tadi anak aku kentut! bunyi sungguh comel"

selang 2 minit

"husband aku pon suka dengar kentut anak kami"

selang 2 minit

"kesian husband i, kena kerja hari ni. tapi tak pe, asalkan dia dah dengar bunyi kentut anak kami sudah" 


WHAT THE FUCK.
I DON'T FUCKING CARE. MENYEMAK JE TAU TAK.

AKU DAH HIDE NAMA KAU BERKALI KALI. TAPI KAU MUNCUL JUGAK.

Kau ingat kau sorang je ada anak/husband? Mak bapak aku pon ada Facebook jugak, tapi tak der lah diorg setiap 2 minit update "my eldest daughter Alia cleaned her room today!"

"my youngest daughter is back from school!"

wah, stok speaking je family aku..haha

Ok aku terbuat lawak, tiba tiba dah hilang rasa panas membara tu.


****

Ok. Aku tau kenapa aku rasa macam ibu naga malam ni, sebab aircond bilik aku bocor. And cuaca negara Malaysia panas (wah, sejak bila aku berlagak bukan dari Malaysia ni).

Berpeluh peluh ok.

I don't like bila tidur dengan kipas, and bilik penuh haba.

Ai kan separa mat saleh, tidur mesti ada rasa cuaca Amerikah sikit. Baru lah boleh tidur secara nyaman.

HAHAH.

Ok sila lempang.

Oklah, aku nak angkut laptop ni dan ceroboh masuk bilik adik aku. Pastu paksa dia pasang AC sampai 16C siap dengan kipas speed nombor 5.  Kalau ada 6C lagi bagus.

Related Posts with Thumbnails