Saturday, November 28, 2009

Black Friday :(

I MISSED BLACK FRIDAY !!!

*nangis macam orang gilak*

I mean I don't really care about missing Thanksgiving lah, sebab mesti banyak makanan I kenot eat, but Black Friday??? NOOOOOOOOOOOoooOOoooo

Oh it's okay. Inshallah next year I won't miss Thanksgiving serta Black Friday.

I've been too busy to update lah, and plus, I don't have anything interesting to update, selain daripada gambar bongok bongok.

I'm also too lazy to draw.

I've been spending my days main game, serta being with my family, serta shopping, serta hang out dengan Don, serta interviews, serta serta serta.

Oh, I'm also dieting now. Wawawawawwa. Since I don't work (yet), dan bangun dah lepas lunch, so I only eat lunch and I'll substitute dinner with ini serbuk. My family said it's miraculously berkesan membasmi lemak sejati, sooo, saya cuba.

I know it's not really healthy sebab I should ekersais jugak, tapi saya eksersais minda (sebab main game, haha).

I guess I'm lucky enough sebab teman lelaki saya tidak kisah about my weight, since I'm already on the heavy side. Dia kata saya voluptuous. Wawawawawa.

Ok I seriously need to stop with that wawawawa.



Updated: Pictures uploaded. Kami berhari raya di Putrajaya, bermaksud, bershopping di Alamanda jugak.


 


Cousin, brother and sister bersuka ria di Alamanda. Alamanda pon boleh bersuka ria ke. Haha..
Sila abaikan monyet berhidung oink itu.



I AM ACTUALLY PWEETYY. HAHAHA
Sila lempang.


 
Monyet, Baboon, Alia dan Gorilla.
I don't even know why I'm related to these 3...saya manusia normal.


 
Mak, aunts, uncle, cousins and siblings.
Semua muka lapar.


 
Sister and I. Wah, saya nampak lagi muda dari adik saya! Wahaah suka suka suka!



Ok bai.
1

Friday, November 20, 2009

Gambar yang ntah apa apa.

I haven't got the chance to update blog lah lately. Almaklumlah, I'm back in Malaysia, I gotta face reality, contohnya, mencari kerja dan menjawab phone interview dan menghapdet resume serta kaver letter.

My stomach oso gotta face reality, hari-hari sakit perot. Why ah. Bila aku makan luar je, mesti sakit perot. Kotor gila ke Malaysia ni.

Ehem. Especially mamak stalls. Ehem.

Anywayyssss, hari hujan, and it makes me really sleepy. Before I go, nah aku tepek gambar me and my sister masa keluar semalam. Biasa lah kami, buat muka tongok tongok.




Adik aku yang tongok. Haha.



Haha..suka hati je nak buat muka macam snort snort.





Dia ni badut kebangsaan, suka benda kaler kaler. Haha. Tengok ah gelang guling dia. Penuh gila. Lama lama mesti sampai siku, macam gelang emas cik nam. Haha...



Ai tak reti lagi nak camwhore guna ifong ni. Masih adjust adjust lagi.




Haha..tongok gila.



Hahahahah!! Rasanya ni suruh julingkan mata ke apa.




Pose Gedik tak jadi. Tak reti lah. Saya bukan gedik *awwww* Hahahahah...ok sila lempang.



My favorite picture! Masa ni aku suruh buat muka teran nak berak. Masa nak tangkap tu berkali kali kena buat skali lagi, sebab tak tahan gelak, adik aku ni ngok ngek sikit, aku suruh buat aksi je, dia siap buat bunyi nak berak.

Haha..macam mana aku tak gelak guling guling.

So bila finally dah dapat tangkap, muka ekspresi muka dia, nampak gigi je. Terus aku cakap "Dhia teran berak sampai terkeluar gigi rabbit ke???" Hahahah boleh mati aku gelak kat shopping mall tu.




HAHAHHA bodoh gila. Masa ni aku cakap kat adik aku

Alia: Gambar semua ni nak letak dlm facebook and dlm blog tau. Padan muka gambar buruk
Adik: Oh ye ke??? OK lah, nasib baik tak tak nampak taik hidung

Hahahahahah bongok gila.



Ni aksi apa ntah. Oh muka toyo kot. Eh bukan Khir Toyo tu...ni aksi keluarkan gigi sebesar yg mungkin. Adik aku main tipu weh, gigi dia besar lagi, ni sorok sorok je.

Tak puas hati, aku suruh dia buat lagi.




Tu ha. Kan dah cakap...gigi dia besar. Hahahahahahahahah!!!!



HAHAHAHAHA NI EKSPRESI NIKMAT KOREK HIDUNG. HAHAHA




Ok, yang benar, Alia yangamatbestlagimenawansertajelita.

Haha.


p/s: Adik aku ni memang rapat dengan Don sebab dia tu mmg mereng sikit. And she makes him feel "belong". Wah, adakah ayat aku ni bermaksud Don tu pon mereng sekali?? Haha...
5

Tuesday, November 17, 2009

Alia's 25th Birthday (night celebration)

We went to a Mexican restaurant (the name slips my mind..apa ntah, La Verda? La Vargas? Whatever lah).




Handsome date for the night.

He dressed up just for me (minus the suit lah, gila apa pakai suit masuk mexican restaurant).

It was funny cause tak kisah lah dressy mana, bila keluar restoran tu je, semua bau Mexican..haha.

Ok this is a random entry, but I found this photo dalam FB aku, and tersengih sorang-sorang. Might as well share it here.

I guess I'm just missing him so much.
3

Monday, November 16, 2009

Mat Salleh kepoh

Random conversation 1

Don: Hey busuk, I love youuu, go mandi lah!

Random conversation 2

Alia: What are you doing lah sayang?

no response

Alia: What are you doing??

no response

Alia: Hoi what are you doing lah??
Don: Babi, shaddap lah!

Wah! Menjawab lebih daripada tokey! Menyesal pulak aku ajar dia Bahasa Melayu

Hahahah...

Jangan main-main, Don sudah pandai cakap BM. So kalau nak kutuk dia dlm BM depan dia, sila lah jgn, sebab dia dah paham! Hahaha
7

Saturday, November 14, 2009

HALLOWEEN PICS (OMGMEGAAWESOME)

I know I know, I'm 16 days late, but I guess it's worth an entry!! Bukan selalu aku dapat celebrate Halloween!! (make that NEVER)

OK lah, I'll just repost the pictures yang ada dalam FB, because kalau nak upload sekali lagi dlm blogger, sampai tahun depan lah takkan dapat publish. Almaklumlah, Streamyx kan terkenal dengan kelembapan dia. (gila tak habis-habis nak kutuk Streamyx - eh, yeah lah, I'm paying for their service, bukan free wi-fi tepi jalan).

So kalau sesiapa yg dah tengok gambar-gambar ni dalam FB aku.....sila tatapi sekali lagi. I KNOW YOU LOVE THEM. Hahahaha...

/lempangsayapls


Anywaaaaayyyyyssss,

Di suatu malam yang senja...(wah, bercerita pulak si Alia ni)


The sun had just setting in, the sky grew darker...kenkonon cerita hantu lah ni.

Haha lawak. Ok malas mau cerita, sila tengok gambar sahaja.



One of the houses yang saya sangat suka sebab semangat Halloween adalah berkobar kobar! Siap ada projector lagi kat depan tu. Gila semangat.



Di hari yang senja, keluar lah segala makhluk-makhluk (asing) roaming the area...salah satunya zombie ini.


Also known as DONbie...hahah....Donbie..Cause his name is Don.....geddit?

Ok. Tak lawak. Neberrrrmindddd. Sila teruskan.



Kudos to him lah. He really played his character well. Macam professional actor (wah, puji lebih lebih pulak, hello Don, sila lah kasi rantai berlian 20 karat satu pls. Hahaaaa)

For me it was a bit awkward, cause:

First of all, that was the first time I participated in such event. Mana lah beta (wah, beta..hahah) tau macam mana nak posing sakan. Lain lah macam si monyet tu, he's been celebrating it every year since he was born. Halloween veteran lah katakan *juling mata*

and secondly, Beta kan pemalu orangnya...hahahaha...



    Where was I?

    HERE I WAS!


    JENG JENG JENGGGGG






    ZOMBIFIED ALIA!

    Atau dengan kata lainnya...Ju-On-ish. Hahaha...ok tipu, Ju-On rambut kaler hitam, what to do, ai kan separa mat salleh, rambut brown karer uuuu.

    /LEMPANGBERTUBITUBI




    Alamak, I teraccidentally smiled pulak. Zombie mana boleh senyum. See lah Don, semangat zombie betul.



    I MEGA LOVE THIS PICTURE BECAUSE I WAS THE ONE WHO TOOK IT THANKYOUVERYMUCH.

    He was literally ON TOP of me when I took this picture. I was laying on the open ROAD, and he was on top of me pretending to eat me. All the kids went crazy.

    We were awesome zombies I tell you. (berlagak)



    Alamak, Zombie kiut (haha!) bersama Werewolf kiut. It was Nicky btw.




    The AWESOMETHINGAMAJIC Zombies.

    p/s: I literally puked into the bathroom sink when putting the fake blood on. I had to hold my breath and closed my eyes while Don squirted a tube of blood onto my face. And I had to put some in my mouth kan. It was supposed to be Cherry flavored...cherry my ass, it was SPICY. Gatal pulak tu.

    p/ss: I was wearing Don's old T-shirt. He ripped it, stained it, mashed it on the ground and covered it with dirt. Gila busuk. I had to dab some perfume on. Hahah...jadi lah zombie wangi. Masa pakai baju tu pon aku termuntah sikit.




    Zombies in actionnnn!

    I was so kaku.

    Yang lawaknya, muka dan baju dah cun, skali seluar and kasut pulak lawa je. Don suggested (and he did it) to roll on the ground so the dirt akan stuck on the seluar, tapi, akak tak sangguppppp.

    Ok tu je update kali ni.

    Bai.
    9

    Friday, November 13, 2009

    Superstar

    That's it.

    I'm tired of menggodam-godam template lagi. Hopefully I won't get bored of this one lah.

    Anywaaayyy, not much of an update, sebab tu tak berupdate update. Takkan aku nak tulis "hari ni saya bangun pukul 1pm, lepas tu terus makan lunch, lepas tu main computer, lepas tu tidur".

    Gila tak der life.

    Haha.

    Someone requested me to buat an entry about how I met Don. Interesting...tapi aku rasa ramai je yang dah tau (eh ye ke? Perasan superstar ke Alia oii)

    I'm still contemplating samada nak buat entry tu dalam bentuk tulisan (meaning more details, and ehem, easier for me) or dalam bentuk pictorial (tak kisah lah comic ke, collage ke).

    But worry not my dear friend-yang-hantar-email-requested-me-to-buat-that-entry, I shall....find the time, later. Hahaaaaaa...gila dasar pemalasssss.

    Balik Malaysia je aura aura kemalasan berlipat ganda. What to do...Malaysia kan panas,
    so panas = malas. Kan sama bunyi tu.

    Hahahahahahah...ok sila lempang.

    I've been looking at my old pictures. Bernanah mata tengok rupa aku dulu nokk. I was sooooo ugly, eh skarang pon ugly jugak, tapi tak der lah se-ugly dulu...cuma terlebih lemak je. Hahahah...

    Anyway, I just had to buat muka keji when I saw this picture:








    Why?


    WHY?

    Because I could have been a millionaire from royalty fees!!




    I fricking told you I'm a Superstar.

    Har har har.
    4

    Wednesday, November 11, 2009

    What the hell happened?

    Ni lah akibatnya, gatal tangan nak godek godek template, kan dah rosak. 


    Whatever lah, this shitty layout shall remain as my template buat sementara waktu. While I'm looking for another template. 


    Aku dah malas nak edit sana sini, amik yang free je lah.
    2

    Monday, November 9, 2009

    Alasan

    Short update ya kali ni.

    Kenapa I haven't been updating:

    • Internet macam siput. I seriously kenot stand the slowness of StreaPegiMatilahmyx. Nak main game pon asyik disconnected. Baik aku tidur.  
    • I'm spending more time with my family. Al maklumlah, ai kan baru balik obersea (bercakap dengan nada mak datin drama TV melayu). Kah kah kah, sila lempang. 
    • Perasan tak, drama TV Melayu semuanya kisah pasal mak datin, datuk sana sini, makeup tebal nak mampus padahal waktu siang (hello, light makeup tak pernah dgr??). Lepas tu plot mesti revolves around this "victim" yang selalunya perempuan lah, tapi teramatlah dungu sampai kena pijak kepala. I know lah the heroine/hero mesti ada unsur unsur budi pekerti, anak taat setia, blah blah blah, tapi sampai asyik kena tindas je apa kes? Lembik gila. BORING. Dah lah episode slow nak mati.  
    • Eh, tiba tiba cakap pasal drama melayu. 
    • Saya jatuh tangga, sebab itu saya tidak boleh update blog. (haha, saja je nak kasi saspen...eh saspen ke?) 
    • I've been busy spending time with Don bila saya tak spending time with family. Kira macam recuperating lah hati yang lara ini. Chewah.  
    • Saya malas. 
    • Walaupon saya malas mahu update blog, tapi saya rajin menghias blog. I want to make this blog , MY blog...semua dari hasil lukisan sendiri. Lepas tu kalau ada manusia dogol buat bising, boleh lah aku cakap dengan penuh konfiden "hey it's MY blog, pedulik hapa aku". Haha.
    • Still adjusting with the time difference. Haha..ok ini mmg alasan semata-mata, takkan lah sampai seminggu jetlag tak habis habis lagi.
    4

    Thursday, November 5, 2009

    Back in Malaysia

    This is my first update from Malaysia. I haven't got the chance utk update blog before this, sebab terlampau busy jumpa my family, busy shopping dgn mak, dan busy tidur. Haha...

    Eh, jetlag lagi lah. Haaaahaa (alasan, sebenarnya memang suka tidur kan)

    One thing lah bila balik Malaysia, panas gilaaaaakkk (wahahaha sila lempang sikit!)  and internet connection macam celaka!!

    OMG.

    Patut ah bila Don or my friends yg dari oberseas cakap internet malaysia ni apahal slow gila, mmg slow nak mampos! Dulu sebelum pegi obersea ni, mmg lah internet slow, tapi kira boleh tahan lagi lah, tak der ah mcm nak complain hari hari kan....but now I know the HUGE difference!!!

    Apakah!?!?!?

    Ini namanya broadband???? Macam taik ok!

    Ok ok, at least boleh lah connect kan..

    Anyway, nak tanya sikit student student yang blaja oberseas ni, apahal mu sombong sangat??? Gila serious, sombong nak mampos ok!

    While I was in Amsterdam, masa nak tunggu boarding, I met a bunch of Malaysian students yg naik flight skali. Imagine lah aku yang dah tak jumpa Melayu selama 6 bulan, gila eksaited ok boleh cakap Melayu.

    So masa tengah tunggu tu, ada lah minah ni duduk kat kerusi depan, me being me, I've tried to converse with her lah kan, tanya dari mana, balik KL cuti ke apa

    Kau tau apa dia cakap???

    Paris. Sambil menjeling mata!

    What the hell??

    Perlu ke kau nak jeling jeling??

    Tau lah aku ni pakaian selekeh sebab I had to wait 12 hours kat Amsterdam, tapi perlu ke kau menyombong???

    Bukan dia sorang! Ramai lagi yang menyombong! Langsung tak jadi aku nak berbual-bual dgn diorg. Baik aku cakap dgn mamat matsaleh duduk sebelah tu. At least dia tak der lah menyombong. Siap interested lagi nak dgr cerita aku terkandas kat Netherlands 12 jam.

    Go to hell lah

    Aku tak heran pon kau dah duduk lama kat Parits ke, Londong ke, Amerikah ke. Tak payah nak nak menyombong, bontot sama hitam.

    Yang aku peliknya kan, masa kat UK dulu pon sama. Ramai je students UK sombong ok. Padahal aku tanya dalam Bahasa Melayu, lain lah kalau aku tanya dgn English dgn accent lintang pukang ni.

    Apahal students Melayu je yang bila dah study kat obeseas je, terus sombong? I've met with a bunch of Filipinos, Vietnamese, Thai while I was in the states, tak der pon diorg menyombong. Lagi eksaited ada lah. I mean we came from the same continent kan.

    Yang kau sama-sama negara, cakap bahasa sama, kulit sama hitam, bontot sama hitam, lagi kau mahu berlagak apahal??

    Makcik dari India masa kat Atlanta airport yang cakap English pon lintang pukang tu pon friendly gilak. Pakcik American yang senasib dgn aku flights schedule kena tukar tu pon friendly. Yang kau wahai budak Malaysia, berlagak macam kau bukan bangsa Malaysia.

    Pergi mati lah.
    22

    Monday, November 2, 2009

    My not so short Amsterdam visit

    I am in fricking Amsterdam.

    For 12 fricking hours.

    And I just paid a 27 dollars worth of 24 hours Internet pass.

    They screwed my flight schedule, so instead of going to Seoul, I'm in space cakes and free sex land. How cool is that.

    It wouldn't be so bad if I don't have to wait here for 12 hours.

    I've requested for a flight change, food voucher, free accomodation, but these Europeans said they don't have the authority and the next flight to Malaysia is tonight.

    My US currency worth half of the Euros here.

    Screw you Europeans. Haha.

    Well Don said the best thing to do now is to enjoy it. Hey Im in Amsterdam. Amsterdam!!!!!

    I've NEVER thought of coming here, and this is def not how I was gonna plan if I ever wanted to come here. Oh well, at least I'm in fricking Amsterdam.


    Are you? (ayat penenang hati)
    9