Monday, July 27, 2009

Gambar outdated

Kan hari tu we had a birthday party, so Donnie finally got pictures from Melody sebab I dunno, something wrong with her email connection kot..tapi apakah, duduk sebelah rumah je..haha.

K la, sebenarnya tak der apa apa nak update, sebab kalau aku update je mesti nak marah marah. Banyak controversy topik yang aku mau tulis tapi nanti nanti la.

I'm having a headache ni, main the sims banyak sangat kot. Hahaaaaa

Ok, gambar saja la, malas mau type byk byk.



Ritchie and Melissa depan pokok tomato. Melody loves gardening, semua cili aku pau dari Melody Haha.



Janice, Bobby and Anna.

Oh that's our house kat belakang tu! Cheh, our house..hahah perasan. Pic was taken dalam Wayne/Melody's yard. Bobby is Don's 2nd brother and Anna is Don's sister. Jan is Bobby's fiance.


Si monyet bersama si jelitanya. Hahahah. Sila muntah.


Alia and Dad. Eh, kulit sama! Adakah itu bermaksud aku sudah putih setelah berada di negara orang putih?? HAHAHAHAHA!

kk sila buat muka jijik.

No la, he's just tanned.

Wah, saya pon tanned ok *malu malu*
1

Sunday, July 26, 2009

Lelaki, Shopping dan ...

K, macam dah lama aku tak update kan..malas la. Sebab bila ada mood nak update je, mesti laptop hilang..(hilang masuk toilet sebab Don guna hahah, jijik tak). Nak guna computer satu lagi tu, keyboard adalah the suckesttttt yak yak.

Haha, banyak alasan aku ni ha, dah mmg dasar pemalas ngaku je la yek

Before aku dok mengomel pasal benda yang tak penting, meh I'll give a shoutout to my friend whom recently got married to her longtime bf (now dah hasben la kan). CONGRATULATIONS FEE!

Semalam ai pegi shopping hikhikhik... Haha..mula dahhhh sigedik nii
I bought a bunch of things for my supergedik sisters, and amatlah sakit hati bila shopping dengan lelaki ok.

"We've been through this aisle before"
"How much longer?"
"Clothes are so boring"
"We've been here for 4 hours already"
"You're so indecisive"


blah blah blah blah.

I've tried THE ignore method, but mcm mana nak tahan kalau every 5 mins mesti ada je benda kluar dari mulut dia. Bingit ok bingit. Haha

Tapi agak best cause bila I found something that I wanted, mesti trus dia offer nak bayar, cepat ok. Cause he thought bila dah bayar tu boleh cepat cepat keluar la kan. Kah kah kah kah. Memang la cepat je kluar from that shop, but kat depan tu masih ada another shop kan kan kan. Hahahahaaaa

You know, walaupon I haven't been here long, but I can notice the hospitality difference between orang-orang kedai di Malaysia dan di sini.

Sales assistants kat sini amat friendly, tho sometimes ada la jugak dapat manusia yang macam celaka, but mostly mereka adalah amat cheery. Everytime bila nak bayar, this is their typical line "Hi Is everything alright?" or "Hi how are you today?". I mean I know line tu dah jadi mcm habit and they don't really want to know how you're feeling, but mestilah you'd reply "Hi, Im good how are you" kan.

Takkan tetiba nak cakap "Shut up bitch stop being such a nosey person" kan!

hahaaha...

Mula mula aku ingat aku je dpt special treatment mcm ni sebab muka foreigner kan (kah kah kah, ya, jakun dan perasan kan!), tapi sebenarnya dgn semua orang pon diorg tanya.

Orang jual air minum tepi jalan pon seceria ini, I'm serious, you can strike up a conversation kalau rajin. Macam mak Don, dia mmg suka bercakap. Hahah..

This is a norm in Malaysia? ADA SHOP GIRL TANYA "HOW ARE YOU"? Wait, maybe how are you tu terlampau sangat, lets start with a simple HI. Ada ke? ADA? Everytime bila nak bayar kat counter, aku je yang cakap HAI. I don't remember THEY initiated it.

Most people in Malaysia are so unfriendly. Especially those yang deal with customers. Apa jenis customer service la ni. Bila ada mat salleh je baru terhegeh-hegeh "hai how can i help u".

Apa kau ingat muka coklat aku ni tak der duit ke nak bayar?

Fuck u la beetch (ahaha, tetiba nak emo apahal kau ni Alia)
6

Monday, July 20, 2009

Farmers Day

Hari tu kan aku pergi Farmers Day, tapi macam malas nak upload gambar (bila je aku tak malas ah?). Tapi hari ni macam tiba tiba rasa sayang pulak kalau tak upload, nanti mesti tahap kemalasan dah melanda landa..haha

Sebenarnya banyak lagi aku nak tulis, tapi nanti nanti la, ni pon guna another computer so keyboard adalah suckesttttttttt.

Sila lihat gambar gambar sahaja ok! Haha..



Keaadan seharian di Farmers Day, China Grove. Don tak habis habis mentioned kat parents dia "this is just like Jonkers Street in Malaka *sila notice the spelling, that's how he pronounced it..haha*". Tapi memang betul la, macam kat Jonkers street..cuma tak der cina je. Oh nama tempat tu pon CHINA Grove..which has NOTHING to do with the Chinese.


Pakcik Don yang tak tidur semalaman. Kah kah kah. Eh apasal gelak pulak..kesian dia.


Sama je. Ntah napa dabel upload lantak la nokkk. Sila kelip kelip mata..hahahah..saiko


Nampak tak perempuan berbaju merah itu? Ya, itu adalah normal size orang orang kat sini. Gumuk gumuk ok. Kira aku FIT WITH THE CROWD la kan. Hahaha..


WTF? Dengki ok Don ni. Aku suruh dia tangkap gambar aku, dia tangkap gambar masa tengah minum. Buruk lantak betul. Wah!!


Siapa si jelita itu? Awww! Hahahahaha..ok ok sila fokus ke tin Sprite di tangan...

Ini sebelum makan Funnel Cake..comot habis ahh. Funnel cake macam otak lembu je aku tengok..hahaha


Carla and Don Miller berjalan menuju ke kereta. Yea, we didn't get anything, semua barang macam blahhhh.


Ni perasan tengah lawa la tu. Tengah melayani perasaan. Jerawat timbul timbul! Benci ok! Malas nak photoshop...el natural gituwwww..Hahaha..


Dalam kereta pon masih boleh posing posing. Ye la, macam rasa rugi la bawak camera tapi tak tangkap gambar. Nak tangkap gambar masa kat festival tu macam malu. Ye ah, aku sorang je foreigner ok. Beriya iya nak tangkap gambar. Haha. Rata rata memang semua rednecks.

Saya je yang special. *malu malu* hahaha


Perempuan si muka tempayan.


My walking ATM machine :x :x


Ni masa kat junction..saja nak tangkap gambar kat old town ni, sebab ada tulis "CHINA GROVE" hahahaha...cacat sungguh.

Oh ya, rata rata kat sini semua bangunan setingkat. It's not a capital city, so bangunan semua agak kampung kampung. Hahaha


Monyet ni lagi


Dabel lagi. Apakahhhhhh. Adakah computer tu ingin mengatakan bahawa lelaki ini sangat kacak sampai upload sekali tak puas kena upload banyak kali??

Hahahaha..sila muntah.


Masa ni boleh tak Don cakap "You always make faces on cam, now it's my turn" terus buat muka ikan buntal. Apakah cacat lelaki ini??


Si hidung kembang.

What? I was talking about him. Hidung saya tak kembang masa ni. Hahaha


Ya Rabbi...huduhnya muka..hahah..sori la, blog ni mmg honest gila. Tak de photoshop photoshop kenkonon nak jadi perempuan lawa. Muka macam tong pecah pon sanggup kasi upload..


HAI WE IS COOL PIPOL.


Haaaaahaaa Don cakap ini "The Malaysian pose". Hahahaha..tapi agak betul la kan, ramai je orang Mesia buat pose mcm tu..hahaa


Asian Pose nombo 2. Muka saya adalah sangat cacat.

K dah. Tu je. Hahahaha

Nanti saya updet lagi ok!
4

Saturday, July 18, 2009

Random gamabr

Ok so the party was canceled, no big deal lah. We're still heading to the farmers day festival tomorrow.

Anyhow, since it's 3:30am and I'm still awake and I can't sleep and my perut sakit asyik nak berak je, dan sebelum aku bercakap tentang berak..baik aku letak random gambar kan!



On the way to Walmart...my fav. store...haha. We went with Mom, Melody and Ashley. Yang lelaki semua tinggal rumah.


Ya rabbi...buruknya mukaku..hahaha..dahi kilat kilat ew! Macam mana nak rapatkan pores ah? Tampal tepung ah? Apa jadah tampal tepung tibatiba..haha..

Oh kalau korang perasan, kat bulu kening kanan aku tu kan ada macam benjol kan? Hahaha...aku sebenarnya pon baru perasan..teruk jugak la benjol kepala aku ni..haha.


Ni gambar lepas muvie. The parents came and picked us up and terus pegi makan. Sori la, masa kat cinema tu tak der gambar, sebab jakun sgt kot..and malu, apakah tetiba nak tangkap gambar dlm cinema..and plus takut mcm kat Malaysia..camera mana boleh bawak masuk...hahahah


I like this picture sebab aku nampak agak lawa. HAHAHAHA habislah mati perasan..Sebenarnya muka nampak separuh je, sebab tu perasan lawa sikit..selalunya kan macam tempayan..

Tapi Don buat muka tongok and camera gegar..


Ha kan dah cakap, muka tempayan. Ni Don kena paksa senyum..kalau tak paksa, takdenye dia nak senyum senyum nii!

But omaigod, kulit aku hitamnya! Bila bergambar dgn Don, mesti mcam taik cicak..hitam putih..haha..
6

Thursday, July 16, 2009

Movie

SAYA SUDAH TENGOK HARRY POTTER!

YAY!!!

It was a good movie though, banyak drama and funny moments (surprisingly funny!).

I'm not gonna write more about the movie cause I'm sure semua orang akan/dah pergi tengok, but what I'm gonna write is the experience of watching a movie di cinema Amerikah!

Hahahaaaa

Oklah, aku jakun ok.

The ticket costs $4.50 each. Kira macam RM4.50 la. Kat KL RM12 kannn?? Hahaha...saja je nak bongkak...I paid for the tickets cause Don had no cash with him and they don't accept cards. Don't care la kan, kali ni aku belanja dia, nanti dia belanja aku pulak. Lagipon Don paid for my top from JCPenny..keh keh keh. Ya sempat jugak aku bershopping. But kali ni tak sempat nak shopping sakan...

I loved how there were NOT many people. Seronok ok. kalau kat Malaysia guarantee fully booked semua kan kan kan?? Guarantee cinema penuh dengan manusia manusia ahhhh benci. Then mesti cinema employees nak check bags sebab takut bawak camera nak buat cetak rompak kan kan kan? Hahahahahahaha.

Yeah, mmg lah tiket murah and tak ramai orang. tapi seating tak der number..haha. First come first serve basis nokkk. But it's not a big deal sebab tak der orang. Kau nak baring sakan pon no halll. The seats were super comfortable ok.

We're going to the Farmers Day festival this Saturday! Yay! Since we're in the south, I figure theres gonna be cowboys main country music on gitars...hahaha...

Tomorrow ada party (party lagi!) @ Melody and Waynes. I hope Melody makes her salsa...cicah dengan corn chips...ohhh sedapppppppp.
4

Wednesday, July 15, 2009

Twitter me!

Ok, saya sudah registered on Twitter! Though there was a moment of frustration and anger management sebab dah jadi kes yahoo messenger that ALL THE GOOD NICKNAMES sudah taken.

Yay!

Ok.

Then what?

Hahahhaaha

Aku macam masih blur blur...how the hell do I update this twittermajic via my phone?

Wah, masih buntu. Ketara sangat kah kebodohan aku? hahah!

Anyway, plis polo me on Twitter ok! (wahaha, mintak orang follow, tak malu betul)

Allyrgy

Yes, it's allyrgy....as in allergy...but with my name..clever kan?? Hahahaha....ok lawak keji.

K bai.
5

Monday, July 13, 2009

Pool Party 2

Actually I really couldn't be bothered of writing this...sebab tahap kemalasan aku is over-over nokkkk. Haha. And plus, I'm still pretty tired from the party on Saturday and swimming tanpa henti on Sunday.

I know I still need to put gambar from my Carowinds trip, tapi I kena tunggu mom upload the pictures dulu..

Anyway, back to the pool party on Saturday, though I wasn't the "official" photographer, tapi tanganku menggatal-gatal juga mau menangkap gambar.

Do take note ya, these pictures are from my camera, I'm still waiting the gambar from Melody's and Anna's camera juga.

K la, enough typing, baik aku letak gambar je la okkkkkkk




Ash posing sakan


Budak gedik ni lagi


Eh, siapa si jelita itu???? Hahahahaha...ok la, this is the only picture of me, so walaupon muka serabai tong pecah, terpaksa aku tepek jugak...tapi takpe..sila fokus ke anting-anting ya!


Lelaki baju hitam berdiri itu ialah bapak Don and sebelah dia ialah abang Don yang pertama bernama Jimmy.
Lelaki hitam yang tengah duduk tu nama dia...ntah lupa, tapi dia kawan Jake yang duduk sebelah tu laa (baju putih). Eh, macam racist pulak, si hitam berbaju hitam, si putih berbaju putih..hahahah...


Don holding Weston. Comel la budak ni. Cakap pon pelat pelat.


Sapa lelaki ini? Ada goatee eeeeeeeeeeeeeeeeeee


Kanak kanak girang (termasuk la si lelaki berbaju hitam ituw)


Anna si adik Don. Muka sama kan!!


Logan anak Jimmy. Budak ni tak nak orang. Agaknya dia tanak aku je kot...mesti dia pikir "eh who is this brown person??" hahaha...


T.J. When he was a little boy, he fell and knocked his head on the curb. So ada concussion..and affected his brain lah. He's full of imaginations I tell youuu


Logan and his mom


Kids and more kids.


Christa


T.J, Don and Nick.


Ibu dan anakkkkk


Dylan, Christina in black, Amy (with the glass) and separuh muka Melissa (Ricky's new bride..and Ricky is Don's uncle's son)


Monyet 2 ekor


Christa again. Belakang tu Skylar, she had a brain tumor surgery when she was 7.


Them.


Si gedik


Si gedik again.


Most of the people here aku tak kenal...hahah, except for uncle Wayne (yg tengah tunjuk kat camera tu), Kyle (yang tengah on the air jumping tu) and Ricky (yang tengah korek hidung itu..haha). Lain...sori, I dunnoouuuuu. Hahaha...


Yang ni pon aku berlagak tak kenal..hahah


This corner is the deep end. About 7/8 feet deep. Aku terjun pon tak sampai sampai bottom...adakah itu bermaksud aku sangat pendek atau aku sangat buoyancy (gemok sangat!)?!?! Wahhhhhhhhhh

Ok la, nanti kalau dah dapat more gambar, i'll post them ok!!

ok bai.

Haha
4