Archive for June 2009

DIEY SILA BACA!!

4 Comments »

OMAIGOD!!!!

DIEY, IF YOU ARE READING THIS, REMEMBER WHEN DON WAS IN MALAYSIA, HE KEPT ON TELLING YOU THAT YOU LOOK LIKE HIS FRIEND FERN???? AND WE WERE LIKE "OH REALLY? OK" AND WALKED AWAY???!!!!

WELL GUESS WHAT, FERN CAME HERE TADI AND OHMYGOD, SHE REALLLY LOOKS LIKE YOU!!!!!! SEBIJIK!!!! TAK TIPU!!!!! SEBIJIK RUPA KAU!!!

AKU MASIH EKSAITED SEBAB SHE REMINDS ME OF MY FRIEND!! ADA AT ONE POINT I WAS TEMPTED TO SPEAK MALAY TO HER!!!!

AKU NAK TANGKAP GAMBAR, TAPI MACAM MALU LA KAN, TAK SAMPAI LIMA MINIT CAKAP TAKKAN TETIBA NAK TANYA "HEY PIC? OK?" HAAAAA

DON SIAP BAWAK LAPTOP TUNJUK GAMBAR DIEY KAT FERN AND MOM OK!!!!

WAAAAAAAAA TAK PE, NANTI AKU DAH BERBAIK BAIK SIKIT DENGAN MINAH TU, AKU TANGKAP GAMBAR UTK KAU DIYANAAAAAAA!!!


Hai pipol

7 Comments »

Urghhh, sometimes I feel like this blog is a burden..haha..asyik asyik nak kena update, tapi kalau tak der idea nak update macam mana??

..ok la, ini ialah pemalas namanya..haha.

Kalau nak blog berita terkini? Rasanya rata-rata semua orang dah update pasal MJ kan, so tak payah la aku pon nak kecoh kecoh skali..hhaaaaa. Tapi macam agak pelik kan, berita of MJ's death is more prominent than Farrah Fawcett's death. Tenggelam terus veteran actress tu kan.

Did you know that the only tempat aku boleh membebel dlm BM adalah blog iniii?? Hari-hari asyik cakap english, mulut cramp! Tersembur-sembur air liur asyik pronunciation salah. Tak kisah la, sebab now I have Don for my BM partner! Haa haaa

Yessssss! I have taught Don well. Amat gembira! OK la, even though his vocab agak limited, but at least he knows how to tanya me balik in BM. Accent dia..jangan cakap la..tercirit-birit aku gelak.

Scenario di satu malam...

Sila take note:
Vocab yg he knows = Saya, Awak, jangan, makan, tak, nak, apa, kentut, cakap, berak, panas, lapar and a bit more la, aku tak ingat apa.


Don: Sayang, apa awak nak makan?
Alia: You nak masak apa?
Don: Masak? Apa masak? (ni cara dia tanya aku balik)
Alia: Masak is cook. You nak masak apaaaaaaaa
Don: Apa awak nak makan??
Alia: I nak daging (tak dpt cari halal butchery lagi, we're thinking of going pure hebrew instead)
Don: Daging? Apa daging?
Alia: Beef! I nak beef!
Don: Tak meat. Tak meat.
Alia: Tak meat?
Don: Tak meat. Tak meat lah sayang

(aku dah gelak part ni - Obviously he wanted to say "no meat" la kan)

Alia: Tak ADA meat. But saya nak meat :( (I was teaching him la ni)
Don: Tak meat!
Alia: Tak ADA meat lah sayang. Tak ADA...
Don: Jangan korek saya! Tak meat!
Alia: HUH? Tak ADA meat lah...(I just wanted to make sure I heard it correctly...)
Don: Saya cakap...jangan korek saya!
Alia: KOREK?!
Don: Yer. Manglish, korek.
Alia: ......
Alia: OHHHH YOU MEAN CORRECT!!! DON'T CORRECT ME!!!! WAHAHAHAHA!



HAHAHAH KOREK?? KOREK?!?!?!?

JANGAN KOREKKKKKK SAYAAAAA. WAAHAHAH TOLONG

Macam mana hari hari aku tak gelak?

Family, Friends and animals??!

8 Comments »

Oh, hari ni mood macam dah baik sikit, as compared to yesterday, mood mmg agak membara..sebab period..haha..tak habis habis nak blame bendera jepun kan.

I was browsing my facebook, tengok-tengok gambar..haha, hodoh gila gambar, ye ah, semua gambar tak edit kan..then kena tagged..I hate yousss my friendsss, tag la gambar aku yg ayu ayu sikit..hahahahaha. Ish, tetiba...





Best gilakssss pergi Langkawi yang panas melecur tu!

Oh, Don tu culturally confused...orang buat tarian Melayu dia pergi buat tarian India..haha


I loveeee lovee lovee this picture....sebab tak nampak badan gemok aku..hahahah!!



This one oso I laikeeeeee walaupon muka masing masing control comel..hahahahaaaaa!

Oh Don masa tu melecur habis lah. Macam udang rebus, kesian...pagi-pagi kena sapu aloe vera..kah kah kah. Ala, tau-tau la, panas laut kan lain dari panas KL...KL tu kalau dah panas sgt berdiri kat luar, boleh masuk shopping complex ada aircond..hahaha!



Perempuan dua ekor kat pasir tu berangan ala-ala mermaid la kot..haha

Tapi omaigod, that time panas terikkkk, do u still remember girls?? Terbakar! Terbakar!
Dah la ramai gila manusia..nak cari pokok pon berebut!



Hahahaha posing tak boleh blahhhhhhh wahahahaha

Sila tengok cara tumbuk aku...ayu ayu gituwwww..hahahahahaha!


I miss youssss la kawan-kawan!
Nanti pegi jenjalan lagi!!!

Next stop: JAPAN!!

hahahah, impian tinggi langit nokkkkk..hahaha



LOOK LOOK MY HAIR WAS CURLY!!

Masa ni kenkonon aku rasa lawa gila ah, sebab my cousin (brown jacket) baru curl kan rambut aku...rasa macam dlm iklan, rambut di tiup angin...hahahahaha!

...padahal tu muka tak mandi..then baru lepas pijak muntah orang..hahahah!

Oh jgn silap ya, yg tengah tu aunty aku yg created lagu Alia Anak Keling tu...hahaha! She's 10 years older than me, tapi masa ni aku nampak 10 years older than her...bencik!

Tapi not anymore, now I look 30 youngerrrr yaaaa!! Wahahhahaaha, tetiba naik 30 kan..haha



AKu letak gambar ni sebab aku masih teruja on how CLEAR the beach was!!! Ni kat Perhentian island...omaigod, best gilaaaaaaaaaaaaaa!!

Tak kisah la muka aku dlm gambar ni nampak mcm retarded ke tak..but sila focus ke air ye!!

Mamat sebelah tu nama dia Sam from Sweden. Hahah, some guy yg shared the boat dgn kitaorg. Kawan-kawan dia lagi hensem nokkkkkkks. Kami kami yg perempuan ni sebok dok gedik gedik dgn kawan dia yang bernma Charlie..gorges ok! Mcm muka Josh Duhamel!!!



Oh sila jeles.

*bongkak*

Hahahahaha



Bunguks okay, Acu (aunty aku yg created lagu Alia Anak Keling) tagged aku gambar hippo yg tengah tu...hahahahaha!!

Tapi takpe..sebab aku terus tagged Acu hippo yg ala-ala segan nak bukak mulut tu!! Hahahahah!


Ok lah dah. Nak main The Sims 3..hahaha bai!

Gemok, Hitam dan Hodoh.

21 Comments »

Oleh di sebabkan aku baru baca blog Peeja dan latest entry dia memang amat menarik kalbu, maka terpaksalah aku pon buat entry yang sama sebelum aku membuat karangan bahasa Melayu kat dlm comment box dia...haha.

Tapi point point aku semuanya dah dicakap oleh Peej, so macam tak der idea apa nak tulis, baik baca blog dia je kan. Hahahahah.

Aku masa kecik memang kurus, kaki macam batang lidi, memang tak seksi langsung ah! (apa motif nak seksi-seksi masa kecik?? Hahaha..). Bila aku tengok gambar lama-lama especially gambar sekolah, mesti aku fikir "ya rabbi..aku ke tu, hitamnya....eh kurusnya!!" eh, tetiba macam lari point kan..nak cakap masa kecik dulu aku kurus sangat sampai tak der shape, tapi tetiba teruja sebab dah lama tak nampak diri sendiri double-chinless..haha.

Ok la, tapi masa kecik aku mmg kurus noookk, apa kau ingat mak gajah ni lahir lahir je mmg naturally gemok ke??! haha..tak tentu pasal korang kena pulak..sorri...hehe.

Anyway, kurus, pastu hitam, gigi jongang, mmg buruk habis lah.

Family aku ni mmg dasar cakap lepas je, bab-bab kutuk sesama sendiri ni mmg masing-masing laju je, laser gila ok semua orang!! So mmg dari kecik la aku dah kena kutukan bertubi-tubi..kalau tak pasal kaki keding aku, kehitaman aku, atau gigi jongang. Aunty aku siap dedicate lagu utk aku lagi okkk..
"Alia *****n, Alia anak keling"
(middle name aku terpaksa di rahsiakan..hahaha)

Celaka gila kan!! hahahahahah

Tapi tak pe, mmg telinga ni dah kematu dengar..aku tak kisah dah, ala bisa tegal biasa kan!! Hahah

Then satu hari tu, aku siap berikrar depan family aku, cakap: "Alia nak putihkan diri, sebab tu Alia rela jadi gemok supaya kulit boleh stretch so jadi putih!!"

hahaha, jgn tanya, I was still a kid, pemikiran kontot.

Skali ha kaauuu, amikk, kegemokkan datang bertubi-tubi..hahaha (padahal mmg dasar buruk lantak..saja je nak kasi efek dramatik..hahaah)

Bukan saja aku melalui zaman kenaikkan berat badan, tapi aku nak fix gigi jongang aku jugak! Ye ah, hodoh gila rupa, bila senyum boleh nampak gigi depan je...so I had my braces. Oh, experience pakai braces tu jgn la tanya..mmg penuh dengan cobaan dan duri-duri!!(haha, ayat!).

Tak cukup dengan dedicated lagu, family aku panggil aku gigi jaws pulak.

ye ah, sebab mulut penuh braces kan!

Tapi aku tak kisah, sebab bunyi mcm ganas...Alia Gigi Jaws...hahahahaha..gilos apa aku ni..

I don't care about my family panggil aku macam-macam, sebab aku pon suka kutuk kutuk diorg jugk..haha, and plus, they're family la kan, mmg rapat, so apa diorg cakap mcm masuk telinga kiri keluar telinga kanan..hahaha

Tapi aku mmg panas membara bila kawan-kawan atau strangers start mentioning about my appearance. Not that I'm saying ada kawan kawan aku yg mulut laser, tapi ada strangers yg mcm celaka.

Aku tak ingat sangat lah kalau ada rerakan sekolah aku yg kutuk depan atau belakang aku, maybe sebab I blocked that painful memory kot (wahh, painful memory kauuu, hahaha).

But I've been called Hitam and Gemok by total strangers.

Macam fucker tak? Yaa, mmg life story aku sedih.....wahaha, tetiba nak mintak simpati kan..hahaha

Oh, ada satu lagi episod sadis coming from my brother's friend (stranger to me la).

Masa tu I was using my brother's computer for a bit, then that douchebag msgd my brother's MSN, thinking that I was my brother la kan, and I said "This is Z***'s big sister", and hoping it was it je la kan. Dah aku kasitau yang it wasn't my brother yg tengah guna pc tu, dah ah, apa lagi kau nak. No replies required. Then si budak had the guts to ask me"sister dia yg gemok ke yg kurus?"

Macam cilanat gila tak!!

Sah-sah la aku yg gemok sebab yg sorang lagi tu kurus!! Tapi perlu ke kau nak tanya yg mana satu!? Ada logic ke soalan tu??

Kalau aku jawab "yang gemok", then what?? Kau nak kasi aku hadiah?? Apa motif kau tanya soalan mcm tu?? Ada aku tanya dia "ni kawan Z*** yang hitam slalu failed dlm exam tu ke yang putih?"

Wahahah..apa kes tetiba nak bring up bab budak tu fail exam kan...hahah. Sori, ini adalah period talking. Sebab tu emo lebih.

Parents budak tu tak pandai ajar anak jadi sopan sikit ke. Cara-cara nak communicate dengan orang, tak de la main libas je mulut. Jentik ah mulut tu sikit. Haha..tetiba aku nak marah parents dia..tak tentu pasal kan..haha

Anyway, tapi mmg time time skolah dulu, aku tak der bf, kesian, kalau minat org pon, dlm diam sudah, sah-sah org tu takkan minat aku balik. Tak payah nak kecoh-kecoh bisik bisik kat rerakan pompuan yg lain, takut takut laki tu tetiba cakap kat aku "I heard that you minat kat I...tak pe la beb, I tak minat perempuan gemok".. haha.

Eh betul apa, I would rather not hear being rejected. Lagi rendah self esteem ok.

My friends pulak semua lawa-lawa. Ada je secret admirers la, tukar-tukar phone number la, ICQ numebr ah (dulu kan femes ICQ ni..haha). Tipu la kan kalau aku cakap aku tak jeles, ada time time jugak aku terasa tersisih. Tp apa nak buatttt, diri dah tak lawa, takkan nak gedik gedik pulak kannn.

I have accepted the fact that I'm not attractive. No hal.

Aku rasa kalau aku ada bf time skolah dulu, mmg semua org akan terkejut. Tetiba Alia si tomboy hitam gemok gigi jaws tu ada bf kan. Aku pon sure terkejut jugak kot..Hhaahaha

Nowadays, bukan aku nak cakap aku dah cantik ke lawa (mmg takkan la kan, hanya dlm mimpi), tapi bila org tanya aku pasal Don, aku macam agak terasa la..I mean bukan tanya mcm how is Don ke apa je, tanya soalan mcm:
"Mcm mana u pancing Don tu???"

Oh, sungguh terasa menyucuk-nyucuk ok. As if I'm not good enough to deserve him. But don't get me wrong la, I'm not trying to be biased, nanti korang baca cakap "eh, apa best sgt Don tu..", I'm just making a point that slalunya org tak expect I'd get a partner. Ada pahemmmm??

People can be so cruel.

Oh, mcm dah lari topik gemok la pulakk..haha

Anywya, back to topic gemok dan kurus..haha..being in Malaysia makes me feel soooooooooooo fat and I'm not even kidding about it. Most of the people in Malaysia kurus-kurus, I don't really care la about that, sebab kat mana-mana mmg akan ada org kurus kan, tapi kalau shopping baju pon buat aku tensi mcm mana??

I get it that the market for bigger sized clothes tak bnyk (kot), but there ARE PEOPLE yg need bigger size ok!! Kalau aku shopping baju..omg...menyampah ok, buat aku lagi hilang self-esteem. Baju baju yang aku minat selalunya tak de size.

Size XL pon mcm size M apasal?! XL utk budak budak ke cilanattttttttttsss??

I'm always stuck with makcik designed clothes. Tolong lah, kalau nak design baju for plus size pon, pls pls pls don't make the pattern melintang. Kau belajar illusion design tak??!! And pls pls pls produce more varieties.

I so annoyed at Malaysia because of this. Some of you might think "alah, pasal baju je pon nak annoyed kat negara sendiri, sungguh gedik". Cuba kau duduk kat negara yg always makes you feel less confident and surrounded by manusia yg mulut celupar gila babi THEN YOU'D PROBABLY KNOW HOW I FEEL!!!!!!!!





(wah, apa motip letak gambar middle finger berapi-api? Api tu menunjukkan mmg aku tengah marah gila ah niiiiiiiii..hahaha)

Shoppin sakan!!

7 Comments »

Oh, today is a very tiring day, penat ok, penat!! Haha, tetiba di serang emosi marah...

We went to Concord Mills, which is a huge, huge, huge shopping mall di Concord, NC. I mean setakat shopping mall gabak besar aku tak heran sangat la kan, sebab kat Malaysia Sunway Pyramid yang aku rasa nak patah kaki tu pon dah biasa, but yang aku tak boleh tahan tahap tangan terketar-ketar is that setiap kedai aku nak berhenti and nak beli!! Baju dah la banyak size aku, kasut lawooo lawooo, purses, evening clutches, accessories, semua la yang menarik hati!

I mean c'mon la kan, all my life asyik shopping kat Malaysia yg supply agak limited, skali masuk kilang, omaigod!!! Sabar Alia sabar..then nampak pulak harga macam $30...$12..wahhh, macam RM30!!!

Now I know why before this Don cakap kalau nak tengok movie harga $12 tu mahal...selama ni aku kira RM12 je..haha. Eh macam tak der kaitan.

Anywayy, we had to pulang shortly after sebab budak kecik Ashley merengek. Aku nak shopping pon tak tenteram ok.

Talk to the hand biatchhhhhhhhhhhh, eh tak tentu pasal kena kan..hahaha

So no, I didn't get anything from Concord Mills yang penuh dengan temptations ituu. :(

Sedih tau!

Lepas tu we hantar Ashley pulang ke rumah mak dia, which is in Salisbury, agak jauh dan pening la jugak jalan belit-belit. Dah la hari ni panas gilaaa!! Bahang meletop-letop.

Hahaha, kata-kata perempuan yang tak sedar diri.

We sent Ashley home, goodbye biatch kah kah kah, then we went to Walmart kat Salisbury sebab Don kan dari dulu nak HDTV. Walmart kat Kannapolis tak der, so we took our chances la to tengok sendiri kat branch lain. Eventhough dah called and that person cakap tak der stock lagi, tapi aku tak percaya apa manusia pemalas itu bagitau.

Hahaaaa

And true enough, mmg kat Salisbury ada ok!!! Memang dasar pekerja pemalas betul!! Die die you madafakaaaaaa

Masa nak bayar tu, lawak okk, ada drama keling kejap. Apparently ada this black woman, she called Walmart Salisbury and asked about the same TV (they only have 1 more left!), and they said they'll put the item on hold for her. So dia pon datang lah ke tempat ituw (she's from Concord tak silap aku) and time dia dtg tu, we were already about to pay for the TV la kan, and dia boleh buat drama-drama cakap that Walmart's employee tu dah reserved the TV for her. So aku macam bengang la kan, dah la we came there first so first come first serve basis la kan!

Then this supervisor came and explained to her that it's Walmart's policy not to put any item on hold, it has always been First Come First Serve basis and that lazy fucker on the phone yang memandai je cakap boleh reserve. I mean aku tau la bukan salah perempuan tu, dah org Walmart sendiri cakap dia akan reserve, mesti la aku percaya kan. Tapi this is the time to be selfish, I wannnnttt that TV!

Anywya, we got the TV and I'm sure Walmart akan kasi discount for another TV deal for the woman cause they screwed up and the discount's gonna come from that lazy fucker yang pandai-pandai buat policy sendiri.

MUAHAHAHAHAHH *gelak ebil*



Tengok la Don tu, seksaited ok. Mana tak nya, 40" RCA HDTV for $635.00! Empat puluh inciiiiii!!



MY entertainment system. Kah kah kah, it's MINE NOW!! Eh, bukan the TV stand...


Keluarkan TV dari kotak...



Sila ignore lelaki cacat itu.



Oh, I oso got something for myself from Walmart ok!! Bukan Don sorang je ok!!! but mine is even better!! Cause I know some of you will be sooo dengkiii kah kah kah kahahhaha (eh apa ni, belum apa-apa lagi dah gelak ebil)

Nak tau apa tak?!?!?!?!

JENG JENG JENGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG!!!


Sila buat-buat muka saspen ahhh!!!

























































































My own iPhone 3G!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

WAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA SILA DENGKI! SILA DENGKI!!!!

























Eh wait a sec...




APA NI
BOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
HAHAHAHAHAHAHAHHA

Hahaha, it's only a pamphlet of iPhone 3G from AT&T...

Gila apa korang, mahal gila la iPhone ni, celaka betul. I don't care la kalau harga device tu sendiri mahal, but it's the fricking CALL PLAN yang macam babikssssssss. It's a locked phone, meaning your wireless service carrier will be AT&T only. And iPhone tak der package pay-as-you-go (prepaid) and the cheapest plan for postpaid is $70 MONTHLY!!!

USD70 setiap bulan! Apakah gila?! Itu pon ada limited SMS, limited minits, kalau guna exceed, kena bayar extra ah. Cilakaaaaaaaaa I hate youuuuuuuu!

So...what to do..




Kiss my iPhone gooodbyeeeeeeeeeeeeee

Goodbye my lovaaa, my dreammmm, hopefully I'll say hello to you in 10 years timeeeeeeeee

*nangis meraung-raung*

Takut gila ok!

8 Comments »

We had the scare of our lives today...oklah, tipulah tu, I was exaggerating saja, it was Don yang menggelupur lebih-lebih. Haha. Ok la, macam mana aku nak mulakan cerita ni, tetiba macam dah hilang ability untuk menulis kan (eh, sejak bila je aku pandai menulis ni, haha!).

Ok it started this morning..Ashley is here so pagi-pagi lagi dah semangat bangun awal-awal semata-mata nak mandi pool. Selalunya aku yang betul-betul terloncat-loncat ajak semua orang mandi sesama (eh, bunyi mcm gangguan seksual je kan, hahaha) but I didn't feel like swimming today, maybe sebab aku dah mandi awal-awal and dah pakai baju lawa-lawa so malas lah nak terjun into pee-water kaan. Don didn't feel like swimming either, ok it's a miracle lah bila dia terasa dia nak swimming kan sebab dia ni memang tak suka mandi pool, gedik semacam.

Anyway, so we were just hanging on the porch while he was doing his work on the laptop. Hari sudah panas, matahari was literally on top of our heads. So me and Don decided to masuk dalam rumah and work downstairs while I watch TV. Tengah syiok layan music, tetiba Don cakap:


Him: Sayang, I need you to do one thing for me...
Me: Apa? (selamba je aku cakap bahasa melayu)
Him: I feel like something's crawling on my back..I need you to give my back a big smack in the middle...
Me: Ha? Ok


Lalu aku pon memukul belakang dia secara ikhlas tak ikhlas..ye ah, takut tetiba aku pukul kuat sangat ke, merahhh badan dia..kan kan kan.

Time aku pukul tu, tetiba aku rasa macam ada bonggol kat badan dia kan, sah sah memang ada bug! Tanpa memikir panjang, terus aku hentak belakang dia sekuat hati. Hahah, betul ahh, mmg aku slapped banyak kali mcm perempuan kena rasuk! Ashley ada time tu, dia tengok aku sambil ternganga..agaknya dia tak sangka aku seganas tu kot..haha!

Ok ok, lepas I smacked the shit out of that bug, Don angkat baju la kan, tanya where is it? Where is it? Aku yang menggelupur ni terus macm teruja-teruja cakap I don't know! I don't know! Yer ah, mmg dah hilang benda tu, mana aku tau! I didn't know it was alive or mati penyet or dah terbang sesuka hati.

While we were busy searching for that damn thing, aku dengan mata superbionic (chey, apakah relevant kan) nampak macam ada benda stuck kat belakang seluar Don, lalu aku lagi menggelupur menjerit jerit. GELI AH FUCKER, benda macam bulu-bulu!

Him: Well get it off me?! Don't just stand there and stare!
Me: ARGHH! ARHHHA!! AH!!! AHH!!! *sambil cuba-cuba nak angkat benda tu* AH!! AHH! AHH!
Ashley: AHH!! AHH!! AHH!!! (budak ni pon tetiba ikut jerit apasal?! HAHAHAH)


To cut it short, setelah beberapa minit menggelupur kegelian, I finally grabbed his shirt and tarik benda tu and threw it on the floor.

Nak tau apa dia??

(sila tutup mata kalau anda rasa anda adalah penggeli macam Alia)



!!!!!!!

It was a botfly!!!!! Eventhough dah mati penyet kerana di hentam oleh tangan Alia yang macam robot dalam kegelian.

Or we think it was!! Menggelupur si Don bila we mentioned about the thing ada ala-ala serupa macam botfly. Terus gugel ok!!

Tak puas hati ok, sebab the thing seriously looked like a botfly!! Oh kepada sesiapa yang malas nak meng-gugel botflies ni, their eggs live inside a perumah/human skin, then the eggs will turn into a larvae and then you have to peel it off. Jap aku gugel video botfly removing yaa




See! Geli ah fuckaaaaaa! Gerun gila!!

Don yang tengah menggelupur tu, tanya his Mom, and mak dia tengok bug tu kejap, then terus cakap:

Her: Oh, it's a potato bug
Don, Alia & Ashley: Google potato bug!!!

(selepas meng-gugel)

Don, Alia & Ashley: IT'S NOTHING LIKE A POTATO BUG!!! *menjerit sama-sama*


Lain gila rupa dia!!!




THIS is a potato bug!

Mak dia tanak mengaku kalah lagi tu..

Her: Well we call it a potato bug over here!
Don: That's not helping mom! What exactly DOES IT called?! I'm gonna have larvae inside my skin and you're not being a good mom!!


Hahahaha, menggelupur ok lelaki itu.

Me, Ash and Mom couldn't help it but to laugh tengok Don menggelupur macam orang gila. Hahaha. I know it was bad, but kelakar gilaaaaaaaaaaaaaa!!

We spent like over an hour trying to google the goddamn thing, and mak dia pandai gila, terus pegi buang binatang tu.

Don: Mom, where did you throw the bug??
Mom: I threw it away
Don: WHY Mom why! I need to make sure!! Where did you throw it??!
Mom: Between our house and the neighbors...
Don: You threw it on the grass?!!??! Great! I'm gonna have botflies eating my flesh and you just threw that away!


WAHAHAHA I kenot help it but to laugh all the way, kelakar gila tengok mamat ni menggelupur sakan. Soka! Soka! LOL Evil gila aku ni kan.

Anyway, I had to pop everything yang mcm serupa gigitan di belakang badan Don.

I told him...

Me: We'll just put vaseline all over your back, that'll kill the larvae. You'll be fine *ni style aku comfort dia ah, kena subtle sikit*
Him: I'm not gonna have dead maggots IN my flesh!!!


HAHHAHAAHHA

Oh kejam gila aku ni, boleh gelak gelak time dia menggelabah.

Oklah, we read everything on the web about human botflies and dah sah-sah diorg explained yang botflies usually guna house flies (most common) to deposit eggs then the lalat itu akan terbang onto human contact. Kira botfly tu tak bertelur sendiri kat badan manusia ah. Tapi Don masih gerun. I would too la kan.

Now he's fine la, I mean kalau ye pon ada larvae ke, apa nak buat skrang, kena tunggu jugak sampai larvae besar baru la boleh nampak.

Oh, he's not freaking out now dah.

Hahaha!

Ok bai. Itu sahaja. Hahah

Gerun kan America ni, banyak betul binatang macam celaka.

(edited) Eh lupa pulak nak cerita, hari tu masa kitaorg pegi Carowinds, tengah duduk on this ride, jumpa another bug ok. Bapak Don was the one who found it, and it was melekat kat tempat duduk Don. It was a tick!! Tick ni pon sama spisis macam botfly jugak, cuma they suck the blood. Ticks will usually dig their heads inside your skin and tinggal sana beranak pinak kasi diseases.

Apa niii gerun gila ahhhhhhhh. Memang malam ni aku tidur menggaruk-garuk lah nampaknya!!!

Wedding

2 Comments »

Ok so everybody's getting married. My high school friends, my uni friends, semua lah! I kept getting wedding invitations and memang semuanya aku tak boleh nak attend kannnnnn. Buat la wedding video conference ke...boleh la aku join. Kah kah kah.

Ok tak kelakar.

Aku nak kawen jugaklahhh. Hahahahaaaa

Haha, aku tadi sesaja la buat lawak kat Don:

Me: Hun, lets get married *sambil buat knuckle pound*
Him: Ok *pound*



Fist bump! Tapi gambar ni reverse, sebab aku gemok dan hitam, Don kurus dan putih. Wahahaha!

Haaa, romantik tak kitaorg, ajak kawen gangster style. Kah kah kah!

I lap u la sayang!

7 Comments »

Sorry la uols, aku dah mintak mom tolong upload kan gambar gambar Carowinds (and gambar pool party tu), tapi being an elder woman, dia lupa mana pergi cable. Haha, so nak upload tak blehh, kena tunggu beli cable baru.

Tak sabar la!

Kathy (Adik Mommy Miller) dah sampai sini. She'll be staying with us for a while. Lawa la dia, suara pon lembut. Aku soka! Aku soka! Debbie (Adik bapak Don) was here pagi tadi jugak, bising bising je. Bagus kan, keluarga Don ni mmg family-oriented.

Diorg sebok sebok pasal pegi Las Vegas. Dah siap pergi shopping baju, padahal pergi bulan September!! Haha, semangat kental betul.

Oh semenjak aku ajar Don bahasa Melayu, bukan main ligat je dia berbahasa depan mak bapak dia. Lawak gila, sesaja je dia cakap bahasa melayu dengan aku depan diorg. Parents dia ternganga-nganga je. Seronok ok boleh cakap bahasa orang tak paham!!

Don dah terrer cakap Bahasa Malaysia okkk. Jangan main-main. Walaupon accent dia amat kelakar, tapi boleh paham lah.

I taught him the word "kentut" so bila depan family dia, aku boleh cakap dengan Don "saya nak kentut" and he can back off..

HAHAHA keji kan.

So semenjak dia tau perkataan Kentut tu, asyik asyik:

Him: Sayang, saya nak kantoo


KANTOO
KANTOO

LOLOLOL

LAWAK GILAAA.

Kalau tak pon:

Him: Saya sakeet paroo (perut), saya nak kantoo, nak berook (berak)


HAHAHAAHHAHAAH TOLONG TOLONG BOLEH MATI KEKEJANGAN PEROT AKU HARI HARI DENGAR MACAM NI

My idea of a good time...

2 Comments »




p/s: I drew this while using the bathroom. LOL.

Apa main baca buku/komik dalam bilik air dah, guna la laptop. Boleh surf youtube, sambil berak.

HAHAHAHAHAHAH

Jijik kan.

Carowinds Trip

2 Comments »

I've been sleeping for almost 14 hours..haha, dasar pemalas betul. No la, we went to Carowinds yesterday and omg, 8 hours of fun fun fun and tiredness!

It was SOOOOO HOT macam celaka, the sun baked my skin walaupon aku dah biasa dengan tahap kepanasan di Malaysia, tapi terik gilos okkk. Peluh membanjir banjir ok. Dengan ramai orang, berpuaka ok!!

I mean kalau kau ingat Genting Highlands time cuti sekolah macam celaka, kau bayangkan lagi Carowinds ni kali 4. People from Georgia and Florida pon datang ok (based from their licensed plates).

Rednecks merata-rata. Dengan parents yang tak tau nak jaga anak, bad bad bad parenting, anak baru skolah rendah dah mencarut-carut. But one thing la manusia manusia kat sini, diorg semua pandai beratur (kalau macam budak budak kat Malaysia kiasu gila, nak potong line je, kat sini anak negro pon pandai beratur) and most of them are friendly, siap boleh buat short conversations.

Anyway, ramai gila orang!! Most of the time we were there was spent on lining up. Nak naik satu ride kena line up sampai sejam, bila dapat naik ride, ada la 2 minit je kot. Celaka bertubi-tubi. I wanted to ride on this one ride kira kira macam Spiderman (ke Superman) kat Genting tu (tapi lagi cemerlang ride dia okk), yang baring, tapi omaigod...line dia, tak payah cerita la. Initially we wanted to tunggu sampai petang-petang sikit baru la tak ramai orang kot...tapi, masa dah petang tu kitaorg (ok la, only me and Don) dah penat gilaaaaaaaaaaaa, so tak payah la..lagipon line still macam celaka.

Mak Don macam mak aku jugak..tak suka naik rides..ok la, takut sebenarnya..haha, so dia sanggup tunggu kami budak budak ni naik. She would only ride on Nickelodeon punya rides..(budak budak!) haha. Tapi kiddy rides pon....boleh runtuh jantung jugakkk. Hahaha.

The last ride we had was that rapid river thingymajic. Dengki ok, Don and I je yang soaked gilaaaa. Ada org boleh main tembak tembak air lagi, dengki gilaaaa.

But it was seronok gilaaaaaaaaaaaa, aku sokaa! soka! sokaaaa!!

Ok la, ada banyak lagi rides yang kitaorg naik, malas nak cerita..haha, ye ah, kalau cerita pon tak der gambar apa jadah kannn?! Gambar aku kena cilok dari mom's camera, sebab aku bunguk gila, dah siap charging battery camera, skali terlupa bawak.

Nanti la aku update gambar yaaa!!

K bai!

Hello rerakan

2 Comments »

Oh, for our Vegas trip, we're gonna stay here though, Treasure Island. Aaaaaa syiok gilaaaa!

Mom (makin lama, makan mesra dengan panggilan-panggilan nii, amboi amboiii hahaha!) sebok sebok suruh aku google hotel ni. Siap kasi link dalam email ok. Semangat sungguh! Oh she oredy booked the rooms, nampaknya Don kena tidur dengan parents dia laaa, aku conquer bilik sensorang...muahahaha...ok lah, tipu, still ada aunties aunties dia. Bleh.


Aku gugle kan, dari luar, nampak hodoh jeee, macam hotel lama berpuaka. Haha, tapi naseb baik website lawo gila, tak der la aku macam gerun gerun.

Bapak Don dah siap bagitau awal awal..

Him: Since they're going working, I guess you're hanging out with me then huh?
Me: ...I guess..heh heh..heh *gelak tak ikhlas*


Hahahaaa, apa ni tak kuasa la aku nak bonding bonding dgn bapak dia..hahahaha! Tak pe la, tak kisah sangat pon..sebab Aunt Debbie (adik bapak dia) still ada...tapi tahap kewarasan tu tak tau la boleh jamin sampai bila. Haha

------------------

Oh ni lupa nak kasi tau...


Apakah gambar gabak gila ni, tetiba blogger macam celaka.

Anywayyy, ni apa kes tetiba letak gambar pistol???

Tak dr ahh..saja je, nak kasitau...aku dah pegang hahahahahahhaha. Gedik tak?

Ada this one morning, Don tetiba je nak kasitau kat mana diorg letak their gun for protection..kot kot la ada nigger masuk ke mana tau kan (hahaha, raciscm cap on!). And dia ajar macam mana nak pegang, bukak and masukkan casting peluru,unlock and lock serta cara nak aim. Aku ingatkan mcm pegang pistol air, buruk je aku tgk rupa pistol tu..skali pegangg..mak aihh, berat, mcm mana nak aim?? Padahal baru pistol 9mm, kalau AK 49 mana mana?? (Apa tetiba AK 49..saiko gila, hahaha).

Tapi masa pegang tu, ada la tetiba rasa diri macam polis diraja malaysia...hahahah tetiba. Sila lah bagi makcik ini berangan sementaraa.

ok bai.

Hahah, tetiba je dah habis entry, gedik sungguh.

Cuti-cuti

2 Comments »

LAS VEGASSSS

Flight tickets sudah di booked!!! While we're there on the west coast, we're going to Hoover Dam jugakkkkkkk. Yaaaaaaaaa!

Ok la, I'm going there with the company...apa aku nak buat masa diorg ada conference thingymajic?

Don cakap tak der meetings jadah semua tu, cuma mcm dinner je. Tapi kot kot la diorg kena ada meeting ke apa, aku nak buat apa??

Oh nvm, Debbie's gonna be there, boleh judi-judi together getherrr Hahahahahaha. Celaka sungguh statement aku.




On another news...tickets to Carowinds jugak sudah di booked!! Yayy! We're going this Saturday!

Ok sekian sahaja update aku kali ini..saja je update nak kasi korang dengki..HHAHAHAHAH sialan betuiiiii kannnn

Kanak-kanak girang di pagi Ahad...

4 Comments »

















And lastly...my FAVORITE yang akan aku letak kat segala profiles...














HAAAAAAAAAHAHAHAHAHAHAHA
SORI AKU MASIH TERGELAK GELAK NII


Malam yang sepi pi pi..

3 Comments »

Macam mana nak pegi sopping besok pagi niih, tonight is a busy and warm (betui, memang panas hokey malam ni, melekit-lekit, yucks! ---kata-kata manusia yang dah lupa negara sendiri, kah kah kah!) night.

Lagipon, macam mana aku mau tidur, Don has this bro-date with his friends main computer game dalam bilik aku ini (chey, bilik "aku"), Mommy Miller is still working in the office next door (apa kaitan? ha, saja ja mau cari alasan sebab tak boleh tidur) and..




Ashley si budak kenit (kenit kah? Aku je yang pendek dari dia) telah meng-raid-kan bilikku iniwww dengan aksi gila-gila cara-cara memain guitar hero terbaik!

Huaaarrgggh!!

1 Comment »

I AM SO TEMPTED. I CANNOT RESIST THIS. OMAIGOD.

CANNNOT...RESIST....THE...TEMPATION...IT...IS...OVERWHELMING....





CUTE is it not??? I mean pakai dengan midcalf black boots..wahhhh!!!

Dress with Drape Neck


Dress with drape neckline that frames the face while camouflaging the tummy area.

Was: $59.99 - $69.99
Now: $49.99 - $59.99


Drape neckline to elongates my top-heavy-problem and the wrinkle thingymajic to menghilangkan my biggggg tummyyyy! BEST GILOOOSSS!!

The dress is from Jessica London and they cater for plus sizes! Tapi macam agak bangang la model semua kurus kurus. Marketing salah laaaa madefakaaaa aaahaaa.

Ehem, anyway, I'm still contemplating..eventho the price has been reduced..tapi still agak mahal...I mean $60 for a dress saja? Kali lah 4 kan untuk converttttt...tapi tak kisah lahhh sebab Don yang akan belikan..hahahahah, tapi still..Mahal laahhhh

Anyway, we're going to Concord Mills tomorrow and aku mahu tengok dan terai menerai baju dgn suka hati sebab I know I don't have to pay for it. Kah kah kah. Eh, dah tersasar hala tujuan.

So for tomorrow, this is my shopping list (wahaha ada shopping list nokkk, kagum):
  • Black dress
  • Boots
  • Bolero shrug
Ok. Bai.

haha apa punya update ni

GOOD NEWS!!

7 Comments »

GOOD NEWS!!



I WILL NOT BE UPDATING TO RUIN YOUR DAILY LIFE FOR A WHILE. Gembira kann??

Because I'll be too busy with this







HAHAHAHAHAHAA


Oklah, it just came out today here in the US and Don terus ajak pegi beli. BEST KAN!!!!!!! OKLAH IM STILL EKSAITED. NAK MAIN LAGI BAI

Tengok TV online

2 Comments »

Omaigod.

Hulu is awesomeness. Tamak haloba kan aku ni, dah ada cable TV (which has literally hundreds of channels), mau jugak online TV. Now I can watch House over and over and over and over again!!

Thank you for internet speed yang amat laju.

p/s: I've tried to access Hulu when I was back in Malaysia, tapi the licensed is only valid for US IPs. Sorri guyssssssssss. Heee, saya mahu menengok TV now because the stupid-tak-tau-malu neighbor's daughter is using the pool. Sebok gila bitch tu.

Tak pe, in an hour, i'm going to terjun into the pool and make splashes all over. Padan muka kau. I mean wtf is she gonna say? "get the fuck out"?

HA

Lagipon I have to wait till the sun goes down for a bit.

Party

4 Comments »

I am flat tired. Like really really really tired. My body's aching, my perot berkeroncong (macam biasalah, nama pun pelahap kan).

We had a pool party yesterdayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

Penat gilaaaaa. Ashley pushed me and Don into the pool. Rasa mau sepak saja budak kecik ituuuwwww. Haha. Anyway, we had a very good time playing with the kids in the pool. Kelakar lahh. Most of the Millers (aunties, pakciks, sedara, nenek sedara etc) came yesterday and kelakar tau, we bonded like we've met each other before this. Best kan chemistry aku dengan the Millers ni?

At the end of the day, everybody (the adults were drunk). Aku dok sebok sebok gelak sebab tak pernah nampak orang mabok before this kannn, Don dah menampar kepala sebab malu kot tengok diorng mabok. Eh, aku suka sebab semua orang macam orang gila. Haha

ok lah, I want to fix myself something to eat. Penat gila ni, malas nak update. Haha, lantak laaa nokkkkkk

Related Posts with Thumbnails